Regio Politie Persberichten van dinsdag 2 augustus 2011

Aanrijding op Heinoseweg

Zwolle – Een 25-jarige autobestuurder uit Zwolle is maandag 1 augustus voor controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Heinoseweg. De man reed vanuit Heino richting Zwolle. Hij kwam in botsing met een 29-jarige bestuurster uit Laren die vanuit tegenovergestelde richting kwam en linksaf wilde slaan om een parkeerplaats op te rijden.

Waarschijnlijk heeft zij de bestuurder uit Zwolle over het hoofd gezien. Beide voertuigen werden afgesleept.

Rijden onder invloed

Hasselt – In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus werd aan de Verkavelingsweg een 22-jarige man uit Vollenhove staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man reed in zijn auto over de Verkavelingsweg en viel op bij de politie, omdat hij langzaam reed en tegen de rechterberm aan reed. Hij reed niet in een rechte lijn. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 700 ug/l. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed. (2011067534)

 Zakkenrollerij

IJsselmuiden – Bij een winkel aan de burgemeester Van Engelenweg werd op maandagmiddag 1 augustus de portemonnee van een 64-jarige vrouw uit Kampen gerold. De vrouw was aan het winkelen en daarbij werd haar portemonnee uit haar tas gerold. De vrouw kwam hier achter toen zij haar boodschappen bij de kassa wilde betalen en de portemonnee uit haar tas miste. De vrouw deed aangifte van zakkenrollerij. (2011067383)

 Hennepkwekerij opgerold

Hardenberg – In een pand aan de Asjeskampweg heeft de politie maandag 1 augustus een hennepkwekerij opgerold. Er werden 530 planten aangetroffen. Er was tevens sprake van diefstal stroom. Naar de eigenaren van de kwekerij is een onderzoek ingesteld. De hennepplanten en de bij de kweek benodigde apparatuur is afgevoerd en vernietigd. (2011040530)

 Zonder rijbewijs op onverzekerde bromfiets

Slagharen – Een 17-jarige inwoner van Slagharen werd op maandagmiddag 1 augustus staande gehouden op de Dokter Willemslaan. De jongen reed zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets. Omdat de bromfiets niet voorzien was van een kenteken, werd deze in beslag genomen. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. (2011067350)

 Inbraak in auto

Dedemsvaart – In een aan de Langewijk geparkeerde bestelauto werd in de nacht van zondag 31 juli op maandag 1 augustus ingebroken. Uit de auto werd audio- en navigatieapparatuur ontvreemd. Bij een andere auto werd eveneens geprobeerd in te breken. Hier bleef het echter bij een poging. Eventuele getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien dat te maken kan hebben met deze inbraken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011067512)

 Verkeerscontrole

Raalte – Tijdens een algemene verkeerscontrole maandag 1 augustus zijn drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Eén bestuurder werd bekeurd, omdat de APK op de auto was vervallen. (2011067487)

 Man aangehouden voor bedreiging, vernieling en diefstal

Zwolle – De politie heeft dinsdagmorgen 2 augustus rond 02.00 uur een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging, vernieling en diefstal. Politiemedewerkers kwamen hem tegen tijdens een surveillance. De man was onder invloed van alcohol. Hij bleek zijn ex-partner te hebben bedreigd en de ruit van de voordeur te hebben vernield. Hij wist haar een gsm en een geldbedrag afhandig te maken. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. (2011067530)

 

Artikel delen: