Regio Politie Persberichten van woensdag 3 augustus 2011

Burgernetactie na bedreiging van Stadswacht door automobilist

Steenwijk/Diever – Op dinsdagmiddag 2 augustus is er in Steenwijk een eerste burgernetactie opgestart. Hierbij werden deelnemers verzocht uit te kijken naar een groene VW Golf met een specifiek – gedeeltelijk – kenteken. De bestuurder van deze auto zou zich op de Onnastraat in Steenwijk schuldig hebben gemaakt aan bedreiging van een Stadswacht.

Er is met 446 benaderde deelnemers uitgekeken naar de man. Uiteindelijk kon de verdachte door de Politie Drenthe bij een woning in Diever aangehouden worden. De 23-jarige verdachte uit West-Stellingwerf kreeg een proces-verbaal voor bedreiging en belediging. (Zo zie je maar: burgernet is een prima zaak, wanneer in Dalfsen? red.)

Bamboe in brand

Dedemsvaart – Op dinsdagmorgen 2 augustus vond een bermbrand plaats nabij de Meidoorn. De brandweer heeft met assistentie van de politie de brand geblust. Een 57-jarige inwoner uit Dedemsvaar was ter plaatse bamboe aan het slijpen. Dit ging vermoedelijk met zoveel hitte gepaard dat de omliggende planten en bamboe vlam hebben gevat.  (2011067691)

 Man aangehouden voor rijden onder invloed

Deventer – Een 38-jarige inwoner van Emmerich (D) werd op dinsdagochtend 2 augustus op de Zutphenseweg aangehouden voor rijden onder invloed. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Hierop werd bij de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Daarnaast kreeg de man proces-verbaal opgemaakt. (2011067724)

 Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Twee mannen van 19 en 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats werden op dinsdagmiddag 2 augustus aangehouden voor winkeldiefstal. De mannen probeerden drank weg te nemen uit een winkel aan de Beestenmarkt zonder dit af te rekenen bij de kassa. Toen zij hier op aangesproken werden door het personeel, reageerden de mannen agressief en ontstond een handgemeen tussen de mannen en het personeel. Eén van de mannen werd door het personeel aangehouden, de andere man werd korte tijd later door de politie aangehouden. De mannen werden ingesloten op het bureau. (2011067798)

 Aangifte van mishandeling

Zwolle – Een 27-jarige medewerker van een instelling aan de Luttenbergstraat heeft maandag 2 augustus aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd door een 27-jarige man uit Zwolle bij de keel gegrepen. De aangever probeerde de verdachte, die gebruik maakte van de nachtopvang van de instelling, te wekken. De man werd daarop agressief en reageerde dat af op de medewerker. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. (2011067629)

 Rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

Zwolle – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Zwolle. De man werd gecontroleerd op de Radenlaan en bleek teveel te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 470 ug/l. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011067826)

 Winkeldiefstal

Zwolle – In een supermarkt aan de Dobbe werd dinsdagavond 2 augustus een onbekende man aangehouden voor winkeldiefstal. Winkelpersoneel ontdekte dat hij producten in zijn tas had gestopt waarvoor niet was betaald. De man werd onder verzet meegenomen naar het bureau. De man kon zich niet legitimeren en kreeg ook daarvoor een proces-verbaal. De man kreeg een winkelverbod opgelegd en werd voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011067830)

 Auto tegen vangrail

Zwolle – Een 50-jarige inwoonster van Heerenveen werd dinsdagavond 2 augustus voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij op de A28 tegen een vangrail was gereden. De bestuurster was vermoedelijk aan het bellen met als gevolg dat ze de controle verloor over het voertuig. (2011067869)

Artikel delen: