Regio Politie Persberichten van donderdag 4 augustus 2011

Aanhouding voor koperdiefstal

Zwolle – Agenten hebben woensdagmorgen 3 augustus een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal. Een beveiliger ontdekte dat de man bij een pand aan de Willaertstraat koper weg wilde nemen. Toen de man werd betrapt ging hij ervandoor. Hij liet daarbij zijn fiets en het koper achter. Op basis van het signalement kon hij worden aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Verboden wapenbezit

Kampen – Bij een 25-jarige man uit Kampen is woensdagmiddag 3 augustus op de Burgwal een busje pepperspray aangetroffen. Dat werd in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2011068124)

 Aangehouden met inbrekersgereedschap

Kampen – Op de Flevoweg zijn donderdagmorgenvroeg 4 augustus twee mannen uit Zwolle (18 en 20 jaar) aangehouden. Zij waren in het bezit van inbrekersgereedschap en hadden voor hun aanwezigheid op het industrieterrein geen duidelijke verklaring. In afwachting van hun verhoor is het tweetal ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011068240)

 Onder invloed

De Krim – Donderdagmorgenvroeg 4 augustus is een 22-jarige autobestuurder uit Coevorden aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Hoofdweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Dat werd bevestigd door zijn blaastest in het politiebureau met een score van 195 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011068193)

 Man aangehouden voor winkeldiefstalDeventer – Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op woensdagmorgen 3 augustus aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde twee mobiele telefoons weg te nemen uit een winkel aan het Boreelplein. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011068030)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 34-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagavond 3 augustus aangehouden voor mishandeling. De man wordt er van verdacht een 47-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld op de Driebergenstraat. Wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest moet nader onderzoek uit wijzen. De 34-jarige man werd ingesloten op het bureau. (2011068174)

 Man aangehouden voor belediging

Deventer – Op de Keizerstraat werd op donderdagochtend een 49-jarige inwoner van Deventer aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en wilde aangifte doen bij het bureau. Toen de man werd verteld dat hij beter eerst naar huis kon gaan en de volgende dag welkom was om aangifte te doen, werd de man agressief en begon de medewerkers uit te schelden. Ook probeerde hij een politieman te verwonden met zijn fiets. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011068198)

 Aanhouding voor winkeldiefstal

Zwolle – De politie heeft woensdagmiddag 3 augustus op de Meppelerstraatweg een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal bij een winkel in de Hogenkampspassage. Personeel van de winkel meldde bij de politie dat de man de winkel had verlaten met een aantal blikken bier zonder deze af te rekenen. Op basis van camerabeelden werd de verdachte aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011068139)

 

Jongens aangehouden voor diefstal

Zwolle – Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Zwolle zijn woensdagmiddag 3 augustus aangehouden voor diefstal. Een medewerker van een sportcomplex zag op camerabeelden dat de jongens geld hadden weggenomen uit een portemonnee en meldde dat bij de politie. De jongens hebben de betreffende persoon het geld teruggegeven. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011055585)

 Winkelruit vernield

Zwolle – Een 28-jarige man uit Olst is in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus aangehouden voor vernieling. De man bekende dat hij een ruit van een winkel op de Grote Markt had vernield. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011068231)

Artikel delen: