Babbeltruc: ketting gestolen in Dalfsen

DALFSEN – HESSEM – In Dalfsen is een oudere mevrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een heer hield die mevrouw aan de praat met een zielig verhaal dat hij geld nodig was voor het ziekenhuis. Toen die oudere dame dit niet vertrouwde ging zij er niet op in, maar onmiddellijk kwam er een andere dame uit het niets die haar een mooi halskettinkje liet zien en dat gelijk bij haar om deed.

Ze was totaal overbluft, maar bij thuiskomst bleek dus dat haar eigen halsketting dus ook nog gestolen was. Overal in het land komen dergelijk gevallen nu voor.  Vooral ouderen zijn hiervan het slachtoffer. 

Lees ook: Een vrouw (79) werd maandagmiddag 1 augustus elders in het land het slachtoffer van een kettingwisseltruc. Ze zat op een terrasje toen er een Mercedes stopte. Twee vrouwen stapten uit en vroegen haar de weg naar Amsterdam. Als ‘dank’ voor de hulp deed één van de vrouwen een ketting om de hals van de Baarnse. Kort daarna ontdekte de Baarnse dat haar eigen gouden halsketting door de vrouwen was gestolen.

 Een 85-jarige vrouw uit Heerenveen is maandagavond slachtoffer geworden van een wisseltruc waarbij haar gouden ketting is gestolen.

Rond zeven uur kreeg de bejaarde dame op de Gaasterlandlaan in haar woonplaats plotseling een nepgouden ketting om haar nek gehangen van een onbekende vrouw.

Toen het slachtoffer hier wat van zei, reed de verdachte samen met een man weg in een grijze Mercedes. Later bleek het echte sieraad verdwenen te zijn.

Man brutaal beroofd van sieraden

Op de Korreweg is vrijdagmiddag een 30-jarige man uit Middelstum beroofd van zijn sieraden.

Een man en vrouw in een zilverkleurige BMW met een Duits kenteken spraken hem aan. De bestuurder van de BMW bood de man gouden sieraden aan in ruil voor benzine. De Middelstummer ging er niet op in.Terwijl de vrouw hem afleidde, zag de man kans de gouden ketting van de hals van het slachtoffer te halen. Beide dieven maakte zich hierna snel uit de voeten. De politie stelt een onderzoek in.

Zo zijn er veel voorbeelden, en heel vaak wordt die Mercedes genoemd. Je kunt wel ziet dat de goudprijs hoog is, zeg maar roofgoed. Maar kijk dus ook in het vredige Dalfsen goed uit!

Artikel delen: