Expositie over De Landbouw Winterschool uit Raalte verlengd

LUTTENBERG – In Museum De Laarman in Luttenberg kon u de afgelopen periode de exposities bewonderen over de thema’s “Ruilverkaveling Luttenberg” en “Middelbaar Agrarisch Onderwijs” .

Deze laatste expositie betreft de vroegere Landbouw Winterschool uit Raalte.

Van velen, met name oud leerlingen van de Landbouw Winterschool, kregen we foto’s en ook de juiste namen aangereikt bij de klassenfoto’s uit de vijftiger jaren zodat veel onbekende gezichten nu een naam hebben gekregen bij deze foto’s .

Ook de collectie klassenfoto’s is inmiddels aanzienlijk uitgebreid. Zijn we gestart met een vijftiental klassenfoto’s, de komende weken kunnen we liefst 34 klassenfoto’s laten zien. Het bestuur van De Laarman heeft dan ook besloten de inzage termijn te verlengen met minimaal 4 weken tot 1 maart aanstaande. Regelmatig komt het voor, dat meerdere oud leerlingen uit dezelfde periode elkaar ontmoeten waarbij toch een wij-gevoel ontstaat en vaak oude contacten weer worden opgepakt. Van met name de eerste klassen uit de twintiger jaren van de vorige eeuw heeft De Laarman weinig reacties ontvangen.

Van de oud-deelnemers hadden wij dat ook wel verwacht omdat die rond 1900 geboren zijn. Maar we hopen alsnog, dat hun zonen en dochters de expositie alsnog bezoeken, zodat we ook deze oude klassenfoto’s van namen kunnen voorzien. Wilt u de exposities nog bezoeken dan kunt u nog tot 1 maart 2014 terecht in Museum De Laarman. Voor openingstijden en programma 2014 zie de website : www.delaarman.nl

 

 

Artikel delen: