Verkiezingsdebat Nieuwleusen 6 maart 2014

DALFSEN –  NIEUWLEUSEN – Het 2e verkiezingsdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart a.s. vond plaats in Nieuwleusen in een goed gevulde zaal van De schakel en werd georganiseerd door SMON Welzijn en DalfsenKiest met medewerking van Plaatselijk Belang. De avond werd live uitgezonden door Vechtdal FM.Woordvoerders Jan uitslag (CDA), Luco Nijkamp (ChristenUnie), Marinus van Riezen (VVD), Jan Rooijakkers (D66), Johan Wiltvank (PvdA) en Peter Meijerink (Gemeentebelangen) gingen onder leiding van debatleider Herman Odink het debat aan.

Ook hier starten de woordvoerders eerst met hun pitches van 2 minuten om hun speerpunten te benoemen. De eerste stelling ging over de N377, daarna kwam de zorg aan de orde, volgend door economie waarbij o.a. aandacht was voor leegstand van winkels, krimp en leefbaarheid. Ook werd er gesproken over ‘t Plein Nieuwleusen (Kulturhus), woonservicegebieden en veiligheid.

Na de pauze was er gelegenheid tot het stellen van vragen uit de zaal. Deze vragen gingen over het landschap, duurzaamheid, ontbrekende straatverlichting in straat nieuwbouwwijk, besteding overschotten (financiële middelen), aandacht voor jeugd, een Kulturhus voor Nieuwleusen en een vraag aan elke partij over breekpunten in coalitie-onderhandelingen.

De woordvoerders kregen aan het eind nog 30 seconden de tijd om hun speerpunten onder de aandacht te brengen.

Artikel delen: