Heren Flash hebben een picobello avond in Schoonebeek

NIEUWLEUSEN – Deze week stond de nummer 10 van de competitie Thriantha uit Schoonebeek op het programma. De afgelopen ontmoeting in Nieuwleusen werd een duidelijke overwinning door de heren van Flash, daarom moest dat in dit duel ook wederom gebeuren.Afgelopen donderdag heeft passer/lopen – midden Henk Slot aangegeven per direct te gaan stoppen bij Heren 1. Henk weet nog niet waar hij zijn volleybal carrière zal gaan vervolgen.

Zonder Henk maar met een verder volledige selectie werd afgelopen zaterdag aangetreden tegen Thriantha. In de eerste set ging Flash goed van start, met een degelijk spel en zonder al te veel fouten werd de eerste set vrij eenvoudig door Flash gewonnen met 18-25. Dit goede spel werd in de 2e set doorgezet, alleen vanaf 5-5 ging het niveau een stuk achteruit. Het spel werd een stuk minder en door heel veel fouten aan de kant van Flash werd Thriantha in hun spel geholpen. Ondanks een eindsprint moest Flash de setwinst laten aan Thriantha met 25-23. In de derde set werd het matige spel van de 2e set overtroffen en het foutenpercentage aan de kant van Flash werd nog hoger. Deze set was dan ook makkelijk binnen te halen voor Thriantha met 25-17. Met een licht gewijzigde opstelling en een dosis nieuwe energie werd aan de vierde set gestart. Vanaf het begin van de set had Flash het spel weer onder controle en werd er ook goed geserveerd. De gastheren uit Schoonebeek hadden hier geen antwoord op, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht werd gebracht met een 19-25 setwinst in de vierde set. Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen in dit duel. In deze vijfde set startte Flash nog beter dan in de vierde set. Door een sterke serviceserie van Eric. Deze set werd eenvoudig gewonnen door Flash met 7-15. Door de winst in deze vijfde set werd de wedstrijd met een 2-3 verschil in het voordeel van Flash beslist. “Door deze belangrijke overwinning in het slot van de competitie blijven we goed in het linkerrijtje meedoen, aldus de spelverdeler van dienst Eric Berkemeijer.

Deze punten brengen Flash op gelijke hoogte met Side Out uit Slagharen. Dit is de tegenstander van volgende week om 17:45 uur in Nieuwleusen. Dit belooft dan ook een spannende streekderby te worden.

 

 

Artikel delen: