Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark

Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark

LEMELERVELD – Tijdens de seizoensopening van het zwembad is het project “ Herinrichting Natuurbad Heidepark tot Water- en Activiteitenpark” officieel van start gegaan. Hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam heeft het aan belangstelling niet ontbroken. Ruim 50 personen, van jong tot oud gaven aan de oproep gehoor om bij de opening aanwezig te zijn.
Wethouder Agricola verrichtte de aftrap door het bouwbord, dat bij de ingang van het zwembad staat, te onthullen. Agricola benadrukte het belang van het project voor de toekomst van het mooie Heidepark en hoopt dat de glorie van weleer teruggehaald kan worden naar het Heidepark. Agricola is blij dat ook de provincie Overijssel achter het project staat en de gemeente gaat zeker bekijken hoe zij verder een bijdrage kan leveren. Namens de gemeente wenst Agricola de gemeenschap van Lemelerveld veel succes toe bij het realiseren van de plannen en hoopt dat velen de schouders eronder zullen zetten.
Gerard Harmsen, als vrijwilliger betrokken bij de plannen, zet zich graag in voor dit mooie project en doet een oproep aan alle Lemelervelders om het project financieel te steunen. Harmsen heeft zelf in ieder geval een seizoenskaart gekocht. Van zwemmen zal het wel niet komen maar hij is van plan om regelmatig een kop koffie te gaan drinken op het Heidepark.
Volgens Evert Stobbelaar en Frans Koerhuis, bestuursleden van het zwembad, is Zwembad Heidepark het mooiste plekje van Lemelerveld. Het zwembad heeft een lange geschiedenis en dat moet zeker zo blijven.
Adrie Slagman, bestuurslid van de Coöperatie Duurzaam Leefbaar Lemelerveld is ook van mening dat het zwembad voor de toekomst behouden moet blijven. De pas opgerichte Coöperatie houdt zich dan ook graag met de plannen bezig. Er is al een mooi clubje vrijwilligers gevormd die hun kennis en energie willen inzetten, maar natuurlijk is meer hulp altijd welkom, aldus Slagman.
Inmiddels is al een begin gemaakt met het genereren van subsidies en fondsen. Naast de bijdrage van de Provincie Overijssel hebben Stichting RAAM en Stichting Lemelervelds Belang een geldbedrag toegezegd en heeft ook de Rabobank een bijdrage geleverd vanuit het Fonds Coöperatief Dividend.
Naast de aftrap van het project was er natuurlijk ook de opening van het zwemseizoen. Traditiegetrouw krijgt degene die als eerste het water induikt een gratis abonnement.
Dit jaar was het Shayne Bakker die als eerste een duik nam en een abonnement in ontvangst mocht nemen. Meteen na de openingsduik ging de verkoop van start en werden de eerste abonnementen al verkocht. Ondertussen speelden de allerkleinsten in de mooi overdekte zandbak, één van de eerste speelattributen die tijdens NL Doet gerealiseerd is.
Bent u benieuwd naar alle plannen kom dan langs of neem een kijkje op www.zwembadheidepark.nl

 

Foto's 4
Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark
Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark
Seizoensopening en aftrap project herinrichting natuurbad Heidepark
Artikel delen: