Buien geen spelbreker bij Station tot Station Loop

OMMEN – DALFSEN – De organisatie van de Station tot Station Loop kijkt met trots terug op een geslaagde 7e editie. Arne Mulder zegeviert voor tweede maal met parcoursrecord. De 1250 lopers lieten zich ondanks de weersomstandigheden niet uit het veld slaan. Arne Mulder, de talentvolle atleet van BB-lopers, schreef de winst op zijn naam met een scherpe brutotijd van 51 minuten en 53 seconden; een PR én parcoursrecord. Op Nederlandse bodem betekent dit de 2de tijd in 2014 over 10EM, een prestatie van formaat. Bij de dames zegevierde de Finse Eeva Sajanti voor de eerste keer met een tijd van 1:01:14.

De loopcondities waren door de hevige regenval niet optimaal bij deze editie. De uit het Vechtdal afkomstige zanger Erwin Nyhoff schoot de 1.250 deelnemers weg voor de race over 10 Engelse mijlen (16,1km) van Station Ommen naar Station Dalfsen. Aan de kop van het deelnemersveld bleek de strijd al snel beslist. Mulder pakte gedecideerd de kop en klokte voor de tweede maal op rij het parcoursrecord. “De weersomstandigheden stelden mij in staat om de stevige concurrentie af te schudden.”

Eeva Sajanti liep ruim 2 minuten los van de concurrentie. De winnares van de vorige edities Jacqueline Rustidge stond haar plaats graag af aan haar Finse rivale; “Het wordt hoog tijd dat de categorieën met jongere atleten het stokje overnemen. Dat houdt de sport levendig.”

De organisatie liet blije gezichten zien. “De weergoden waren ons niet goed gezind. Ondanks het vele kijken op de buienradar in de hoop dat het even droog zou worden, heb je natuurlijk geen grip op de weersomstandigheden” laat wedstrijdleider Nico Kropman weten. “Neerslag en temperatuur is van invloed op prestaties en de sfeer voor de toeschouwers maar we laten ons niet afleiden” aldus Kropman. “We hebben immers alleen invloed op de organisatorische voorbereiding. Die is ook nu weer nauwgezet geweest. Met de gemeenten Dalfsen en Ommen en de politie hebben we goed overleg en dat loopt gesmeerd. Kortom, de deelnemers, de sponsoren en de toeschouwers zijn dik tevreden, en daar doen wij het voor.”

Bernhard Kootstra zette naast de hoofdsponsors Vechtdallijnen en Rabobank speaker Henk Borgmeijer na de prijsuitreiking in het zonnetje met een bedankje en een prachtige bos bloemen. “Veel van de sfeer van deze avond is aan jouw warme woorden toe te schrijven. En dit bedankje is slechts symbolisch voor de grote inzet voor dit mooie evenement.”

Zowel deelnemers als supporters zijn enthousiast. De soms kleine aanpassingen pakten goed uit, de weersomstandigheden stelden de organisatie voor uitdagingen maar met de vele hulp is alles perfect verlopen. Zelfs de cooling-down was weer tot in de puntjes geregeld. Het Oude Station en deelnemer Klaas Wijnberger staken de koppen weer bijeen en legden de band Roy P-Cat & the V8 Daddy’s uit Apeldoorn vast. Tot in de late uurtjes werden de prestaties gevierd.

 

Artikel delen: