Toerclub op expeditie door Noord Brabant

Toerclub op expeditie door Noord Brabant

DALSFEN – Door de uitgebreide publiciteit over het nieuwe clubhuis – ook op DalfsenNet- zou de gedachte kunnen opkomen dat ze bij de Toerclub Dalfsen geen tijd meer hebben om te fietsen. Niets is minder waar! Inmiddels is ook voor de fietsers het winterseizoen aangebroken en dat betekent dat de mountainbikes en crossfietsen weer van stal zijn gehaald om natuur en boerenland in de wijde omgeving te doorkruisen.

Een bijzonder project is daarbij de 12-provinciëntoer van de TCD, waarbij in 12 jaarlijkse etappes een complete ronde van Nederland wordt gemaakt. Start en finish zijn steeds bij een voetbalclubhuis annex kantine. Die zijn in ieder dorp of stad wel te vinden en de Dalfser fietsers worden steevast zeer gastvrij onthaald, niet alleen omdat het aardige mensen zijn, maar ook omdat ze altijd voor een mooie extra omzet zorgen.

Afgelopen weekend was (Oost)Brabant aan de beurt. Huisvervoerder MM Travel bracht de groep TCD-ers van ongeveer 25 man/vrouw snel en geriefelijk naar Goirle, onder Tilburg. Gesterkt door koffie en appelgebak – ook bij de voetbal! – begonnen ze daarna hun expeditie door de regio Tilburg-Eindhoven-Helmond. Mooie streken, voor de meesten onbekend, maar wel kletsnat op deze zaterdag, waar het de voorgaande nacht overvloedig had geregend.

Het parcours, langs landerijen, natuurgebieden en militaire oefenterreinen, was daardoor beslist pittig te noemen. Iedereen was dan ook blij toen na ca. 80 km het einddoel, de kantine van v.v.Bavos in Bakel was bereikt. Ook hier was de ontvangst helemaal zoals we dat de afgelopen jaren op allerlei plaatsen, van Norg tot Rotterdam en van Lemmer tot IJmuiden, gewend waren: lekkere douches en goed eten en drinken. Op de terugreis werd de tocht in een ontspannen sfeer nog eens uitgebreid nabesproken.

Algemene conclusie: het was een topdag. Volgend jaar gaan we naar Limburg!
Zie ook de actiefilm van J. Endeman

Video 1
Video: 12 provinciëntocht TCD
Foto 1
Artikel delen: