Staphorster jeugd Nederlands Kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Staphorster jeugd Nederlands Kampioen

STAPHORST – Zaterdag 21 maart 2015 is de Reddingsbrigade Staphorst ( met leden uit Dalfsen)  met 2 senioren en 2 junioren ploegen afgereisd naar Gouda voor het Nederlands Kampioenschap SERC.

Eerst waren er 2 voorrondes, waarin we per voorronde 2 minuten de tijd hadden om een klein ongevalletje op te lossen. Beide ongevalletjes waren er zo’n 6 á 7 slachtoffers die gered moesten worden, hierbij was het bad opgesplitst in 2 delen. Op de speelhelften werdt hetzelfde ongeval uitgevoerd. Nadat de voorrondes klaar waren was het wachten op de uitslag. De beste 8 ploegen van de senioren en 4 ploegen van de junioren zouden door gaan naar de finale.
Bij de senioren heeft het eerste team de 9e plek gehaald, derhalve geen finale. Het tweede team van de senioren en beide junioren ploegen waren door naar de finale.

In de finale hadden de ploegen 4 minuten de tijd om een ongeval op te lossen, daarbij werd er ook verwacht dat er meer nazorg voor de slachtoffers werd uitgevoerd. Voor de finale werd het hele bad ingezet en er waren 8 slachtoffers, 2 op de bodem, 1 verstopt onder de boot, de overige 5 waren verdeeld over het hele bad.

Eerst was het de beurt aan de junioren, het tweede juniorenteam had alle slachtoffers vrij vlug in de gaten. Dit door goede communicatie en goede tactiek. Daarna was het eerste juniorenteam aan de beurt. Hier werd vlak voor het eind nog een ‘reanimatie’ slachtoffer gevonden, zodat ze nog extra punten kregen voor de nazorg. Bij het fluitsignaal kwam ineens het slachtoffer onder de boot te voorschijn. Het zou spannend worden wie zou winnen.
Vervolgens waren de senioren als aan de beurt. Staphorst had als laatste geloot. Vanaf de tribune was te zien dat het een zware dobber voor ze zou worden, er waren al teams met goede resultaten geweest. Er werd snel gestart en snel waren een aantal slachtoffers op de kant die direct nazorg nodig hadden. Hierdoor waren de zwemmers snel bezet en kwamen de laatste personen niet meer op tijd aan de kant.

Tijd voor de uitslag. Eerst werd de Nationale Competitie uitgereikt. De beste 2 wedstrijden van alle wedstrijden die tussen NK’s in gespeeld zijn tellen mee. Het eerste team van de senioren maakt een kans op een plek in de top 3. En wat bleek: Staphorst werd tweede met maar 0.25 punten verschil met de nummer 1.

Vervolgens de uitslag van het NK. Eerst werd het leidersklassement uitgereikt bij de junioren, hier bleek Jennifer die leider was in Staphorst 2 een 3e plek te hebben behaald. Juliëtte die leider was van Staphorst 1 stond samen met de leider van Gouda op de 1e plaats met het puntenaantal, toen werd er gekeken naar de teamuitslag en zo werd ze 2e!
Bij de senioren werd de leider helaas niet naar voren geroepen dus door naar de einduitslag. Als team werden ze uiteindelijk 7e.
Het 1e juniorenteam heeft een 3e plek behaald.
Het 2e juniorenteam heeft de 1e plek behaald en is daarmee Nederlands Kampioen!

Voor Staphorst deden mee:
Senioren 1: Janine, Klazien, Manon en Louise
Senioren 2: Moniuqe, Bert, Michiel en Yonec
Junioren 1: Juliëtte, Roy, Sven en Anne-Lynn
Junioren 2: Jennifer, Aviejah, Celine en Jamie


Bestel je wel eens bij de Wehkamp of bij Bol.com? Spaar dan mee voor de Reddingsbrigade: klik hier voor onze pagina op SponsorKliks.

We zijn ook te vinden op facebook, vind ons leuk: https://www.facebook.com/pages/Reddingsbrigade-Staphorst/316771898364940

Artikel delen:
Foto's 4
Staphorster jeugd Nederlands Kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Staphorster jeugd Nederlands Kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Staphorster jeugd Nederlands Kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto