Loopgroep AG ’85 loopt 300 km voor 3 goede doelen

Loopgroep AG ’85 loopt 300 km voor 3 goede doelen

NIEUWLEUSEN – STAPHORST – Dit jaar bestaat Bos Bedden Loopgroep AG ’85 30 jaar en evenals voorgaande jubilea gaat de club weer een estafette-sponsorloop organiseren voor een aantal goede doelen.
In 2010 bij het 25-jarig jubileum liepen leden van de club een route van 250 km door alle 25 gemeenten van Overijssel welke afgelegd werd in 25 uur. Hiermee werd ruim 14.000 euro opgehaald voor een drietal goede doelen. Ook bij het 20-jarig, 15-jarig en 12,5-jarig jubileum werd er een estafette-sponsorloop georganiseerd voor een aantal goede doelen. Bij dit jubileum gaan zij 300 kilometer afleggen in 30 uur.
Elfstedentocht
Op vrijdagmiddag 29 mei om 11.00 uur vertrekken de leden van AG ’85 vanaf het marktplein in Staphorst richting Friesland om daar vervolgens de Elfstedenroute te lopen. Na deze krachtsinspanning lopen zij terug naar Overijssel om op zaterdagmiddag 30 mei omstreeks 17.00 uur te finishen bij de winkel van hoofdsponsor Bos Bedden in Nieuwleusen. Er zullen etappes worden gemaakt van ongeveer 5 km die steeds door drie of meer lopers zullen worden afgelegd. De overige lopers worden dan met een bus vervoerd. Een pendelbusje zal steeds van de bus naar het volgende wisselpunt rijden. De lopers worden omwille van de veiligheid begeleidt door een fietser en een scooter.
Goede doelen
Loopgroep AG ’85 heeft inmiddels zo’n 140 leden voornamelijk afkomstig uit Nieuwleusen en Staphorst. De leden zijn over het algemeen gezonde mensen en grijpen het jubileum aan om iets te doen voor de minder bedeelde mensen. De Jubileumcommissie van AG’85 heeft drie goede doelen uitgekozen om te ondersteunen: Stichting Staphorst helpt Gambia (uitbreiding van een school in Wellingara), Stichting Joris (onderzoek naar de zeldzame stofwisselingziekte Tyrosinemie waar een dochtertje van een AG’er aan lijdt) en een rolstoelfiets voor De Hulstkampen in Nieuwleusen.
Finish
Inmiddels hebben veel sponsoren al financiële steun toegezegd en hoopt de Jubileumcommissie dat het bedrag van vijf jaar geleden minimaal geëvenaard zal gaan worden. Ook hoopt de club op veel publieke belangstelling bij zowel de start in Staphorst als de finish in Nieuwleusen. In Staphorst zal burgemeester Alssema het startschot lossen. Het laatste gedeelte over de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen wordt door de loopgroep gezamenlijk gelopen onder begeleiding van veel kabaal. Meer informatie over de jubileumloop is te vinden op de website van de club: www.ag85.nl.

Artikel delen:
Foto 1