Nieuwe wijkagenten gemeente Dalfsen

Nieuwe wijkagenten gemeente Dalfsen

DALFSEN  – De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangesteld om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven. In Dalfsen zijn vier nieuwe wijkagenten aangesteld die vanaf 1 juli aan de slag gaan.

Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam Vechtdal omvat de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Wijkagenten

De gemeente Dalfsen heeft één wijkteam met een aantal wijkagenten en een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn rekening neemt. Het wijkteam richt zich op Ankum, Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen. Wijkagenten Tuncay Yarlugbas, Marloes Sportel en Roy Veldhuis versterken het team per 1 juli. Reinhild Bosch is coördinerend wijkagent. Theo Habers blijft werkzaam als wijkagent.

Politiezorg

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Externe partners

Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Ommen

Wijkagenten

Het wijkteam Ommen richt zich op Arriën, Beerzerveld, Ommen, Stegeren, Vinkenbuurt en Witharen. Wijkagent Marco Luigjes komt het wijkteam per 1 juli versterken. Jan Voortman was al werkzaam als wijkagent. Er staat nog een vacature open voor een wijkagent die het wijkteam coördineert.

Artikel delen: