Jan Eggens herdacht in de raadsvergadering te Dalfsen

Jan Eggens herdacht in de raadsvergadering te Dalfsen

DALFSEN – Jan Eggens herdacht in de raadsvergadering te Dalfsen van afgelopen maandag. Burgemeester Han Noten hield een korte herdenkingstoespraak naar aanleiding van het overlijden van Jan medio juni 2015. Jan Lukas Eggens was in Dalfsen 4 jaar raadslid en daarna ruim 10 jaar wethouder van het CDA. Woorden van Jan zelf bij zijn afscheid in Dalfsen; “besturen van een gemeente is luisteren, overleggen, vertrouwen geven, eerlijk zijn, weten waar je het over hebt en hard werken, maar bovenal besluiten nemen”.
Wij herinneren Jan Lukas Eggens als een enthousiast en kundig wethouder, betrokken bij de samenleving. Dichtbij de mensen en tussen de mensen. Hij was raadslid vanaf 1979 en wethouder van 1982 tot 1993. Hij dat veel bestuurlijke gaven en was een juiste persoon op de juiste plaats. Contact met de industrie, middenstand en agrariërs is door hem gestimuleerd.
Na de woorden van de burgemeester werd een moment van stilte in acht genomen.

Jan Eggens was na Dalfsen nog burgemeester in de gemeente Gramsbergen en daarna tot 2004 in het Friese Dantumadeel. Na zijn pensionering is hij in Ommen gaan wonen en had zowel in Ommen, in Gramsbergen en in de provincie nog veel maatschappelijke functies. Jan was dan ook erg betrokken met het plaatselijk gebeuren in Dalfsen, Ommen en Gramsbergen.
WvdV

Foto 1
Artikel delen: