Onduidelijkheden over de garantstelling Nieuwleusen Synergie

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Onduidelijkheden over de garantstelling Nieuwleusen Synergie heeft er toe geleid dat gisteren in de raadsvergadering geen besluiten konden worden genomen en het is daardoor zelfs van de agenda gehaald.
Nieuwleusen Synergie kon niet op tijd alle gegevens aan het gemeentebestuur verstrekken om daarin een beslissing te kunnen nemen. Ook zal een financiële specialist de situatie moeten bekijken welke gevolgen een garantstelling heeft voor de gemeente, alsmede het tijdsbestek van de garantstelling.
Er zijn inmiddels verschillende gesprekken geweest, maar de beschikbare informatie was nog onvoldoende. Wethouder Ruud van Leeuwen noemde het een onvermogen om alle informatie exact boven water te krijgen.

Het college hoopt dat voor de volgende raadsvergadering die informatie wel compleet is. Vanuit de raad klonk veel onvrede en onbegrip dat nu ineens niet alle informatie beschikbaar is. Beide partijen hebben in elk geval een inspanningsverplichting uitgesproken dat ze om er zeer binnenkort proberen uit te komen en het zal op de agenda komen van de volgende raadsvergadering.

Dus wordt vervolgd.

Artikel delen: