Nacht van de Nacht - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Nacht van de Nacht

DALFSEN – STERREBOS – Op zaterdag 24 oktober is er weer de nacht van de nacht. Partycentrum Het Boskamp mag dit evenement weer organiseren in opdracht van de gemeente Dalfsen. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het belang van duisternis voor mens en dier, voor onnodige lichthinder en energieverspilling. Het is een landelijk gebeuren. Ook de gemeente Dalfsen doet wederom weer mee en dooft de verlichting van het gemeentehuis op deze avond.

Nachtwandeling en huifkarrentocht
Ook bij Partycentrum ‘Het Boskamp’ vinden activiteiten plaats. Onder begeleiding van 3 natuurgidsen wordt er een natuurwandeling, in groepjes, van een half uur langs het bos gemaakt. Daarna vindt er een huifkarrentocht in de omgeving van Dalfsen plaats. De afgelopen jaren waren er 3 huifkarren nodig waar zo’n 30 tot 35 personen per kar in kunnen.  De groepen worden wel gesplitst, de ene helft gaat eerst wandelen  en na de soep in de huifkar, en de andere helft gaat eerst in de huifkar, soep nuttigen en vervolgens wandelen. Op deze manier zijn de kosten wat te drukken en zijn ze minder huifkarren nodig. Onderweg , bij de wisseling, staat er een kop dampende groentensoep klaar. De aanvang is om 19.30 uur bij Partycentrum ‘Het Boskamp’, Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Deelname is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. Dit kan tot 23 oktober door te mailen naar info@hetboskamp.nl of per telefoon: (0529) 43 17 12.(na 13.00 uur)
Meer weten over de Nacht van de Nacht en de activiteiten? Bezoek dan de website op www.nachtvandenacht.nl. Wacht niet te lang met opgave, want er kunnen een maximaal aantal personen van 200 mee doen. De opdrachtgever is de gemeente Dalfsen. Die ook de kosten van dit gebeuren zal dragen. Het kost u dus niets, ook de soep niet.

Bij opgave krijgt u een nummer mee, dat nummer bepaalt of u eerst gaat lopen of eerst met de huifkar gaat. U moet geen zaklampen mee gaan brengen!

Artikel delen:
Foto 1