Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 44

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 44

DALFSEN – Dinsdagavond reisde het eerste team af naar Urk. Daar wachtte de uitwedstrijd tegen Het Groene Laken H.G.L. 1. Na de koffie en uitwisselingen over ieders wel en wee speelde op hun verzoek Rein Smit als eerste zijn partij tegen de derde man van het team met de zeer toepasselijke naam Arie van Urk. Beiden hadden een moeilijke start maar na enkele beurten legde Smit een fraaie serie van 14 op het groene laken. Van Urk kon maar niet in het spel komen en moest dan ook de winst laten aan Smit die eindigde met een moyenne van 1.818. van Urk miste de helft van zijn 60 te maken caramboles. Maar wie dacht dat deze start een goede opzet zou worden voor Evert Jan Holsappel en Evert Hulleman had het mis. Holsappel trof als tegenstander de nog jonge Bertus ten Napel. Beiden goed voor 79 caramboles. Ten Napel speelde een prima partij en zette Holsappel onder druk met een mooie serie van 24. Verder gaf hij niet veel weg en Holsappel had moeite een passend antwoord te vinden. Met een voor hem veel te laag gemiddelde van 1.666 moest hij na 27 beurten de winst laten aan ten Napel. Evert Hulleman startte goed in zijn partij tegen Egbert Feenstra maar kon die lijn niet doortrekken. Hij miste teveel terwijl Feenstra juist regelmatig per beurt meerdere caramboles liet noteren. Die regelmaat ontbrak bij Hulleman en dat resulteerde na 25 beurten in winst voor Feenstra met een gemiddelde van 2.800. Hulleman bleef steken op 2.000. Uitslag 5-2 voor H.G.L. 1.

Voor het derde team was het een thuiswedstrijd tegen de Brouwerij 2. Gerard Bijvang, die 49 caramboles moet maken, begon tegen Henk Kleine die te boek staat voor 70 caramboles. Na 20 beurten bleek dat Bijvang juist meer in zijn mars had, want wat Kleine had moeten doen deed Bijvang. Hij won in 20 beurten met een moyenne van 2.450. Kleine miste er wel 32 van de 70. Henk Krol speelde tegen Henk Roo. Beide heren bleven dicht bij hun moyennes maar Krol was de gelukkige na 29 beurten ondanks de serie van 11 van Roo. In de slot partij trof Eric Analbers in Arie Kuiper een goed op dreef zijnde tegenstander. Kuiper maakte zijn 58 caramboles vol na 28 beurten waaronder een fraaie serie van 16. Analbers kwam wel bij zijn eigen gemiddelde in de buurt maar het was net te weinig vanavond. Uitslag 5-2 voor de Trefkoele 3.

Het tweede team speelde woensdagavond een uitwedstrijd in Hattem bij D.O.S. 3 Gebben Motoren. En ook in de biljartsport binnen het district Zwolle is sponsoring geen vreemd woord meer. Aan de weg timmeren dus voor D.O.S. en dat deden ze dan ook. Want alle leden van het team waren te sterk voor de mannen van de Trefkoele 2. Direct in de openingspartij moest Wim Flierman het onderspit delven tegen Bennie van Rijssen die slechts 18 beurten nodig had om zijn 92 te maken caramboles bij elkaar te stoten waaronder een mooie serie van 18. Flierman, vorige week nog zo goed op dreef, bleef steken op 39 van zijn 65 te maken caramboles. Jan Lindeboom kwam nog het dichtste bij de overwinning maar kwam ook 6 tekort tegen Gerard Liefers. Albert Holsappel was niet opgewassen tegen Albert Heideveld. De laatste won in 26 beurten met een moyenne van 2.307. Holsappel bleef steken op 44 van zijn 60 te maken caramboles. Uitslag 7-0 voor D.O.S. 3 Gebben Motoren.

In de mooie accommodatie van H.B.C. in Hoogeveen speelde het vierde team een van haar beste wedstrijden van het lopende seizoen. Met uitzondering van Roelof Bergman, hij verloor in 27 beurten met een moyenne van 1.148 –te laag voor Bergman- van Dirk Schaafsma. Maar Ineke Kragt speelde een hele mooie partij tegen Karel de Boer. Met een fraai gemiddelde van 1.545 en in 22 beurten waaronder een mooie serie van 12! pakte ze de verdiende twee punten voor het team. De Boer was kansloos en miste 13 van zijn 33 te maken caramboles. En ook Joop van Eldik wist zijn partij nipt winnend af te sluiten tegen Meine Neijenbrink. Van Eldik won in 39 beurten met een moyenne van 0.794. Neijenbrink kwam er maar één carambole tekort. Door de mooie winst van Ineke Kragt kwam ook het extra te verdienen punt in het bezit van Trefkoele 4. Uitslag 5-2 voor Trefkoele 4.

Artikel delen: