Tips voor de nieuwjaars duik

Tips voor de nieuwjaars duik

DALFSEN -Op deze website vind je alle informatie over de verschillende duiken. Je kunt zien waar de duik precies plaats zal vinden en hoe laat de Unox Nieuwjaarsduik van start zal gaan. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op de duik en hoe kan je het beste de kou trotseren?
1. Hou het weer in de gaten!

Op deze voorpagina van de Unox Nieuwjaarsduik vind je een actueel overzicht waar alle Nederlandse Duiken plaatsvinden. Je kunt ook direct zien of de duik vanwege het extreme weer wel of niet door kan gaan. Ben je van plan te gaan duiken? Hou deze pagina dan in de gaten zodat je straks niet in je eentje bij een afgelaste duik staat!

2. Kom op tijd

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je te kunnen aanmelden en omkleden. In Scheveningen zal de duik precies om 12.00 uur ’s middags starten, maar je kunt je al vanaf 10.30 uur aanmelden. Let op: er kunnen maximaal 10.000 mensen mee duiken, dus wees er op tijd bij. De Serieuze Duiken in Nederland kunnen een andere starttijd hebben. Zorg dat je op de hoogte bent van de start tijd van jouw lokale duik, want de gemeenschappelijke aanloop wil je natuurlijk niet missen!

3. Zorg dat je warm blijft

Elke duik vind volgens de traditie plaats in (open) onverwarmd water. Omdat de Nieuwjaarsduik natuurlijk plaats vind in het midden van de Hollandse winter, kan het nogal koud worden! Wij raadden je aan om warme droge kleding mee te nemen en je gelijk na de duik weer af te drogen en aan te kleden. Ga daarna pas lekker genieten van een kop warme erwtensoep! Elke deelnemer ontvangt natuurlijk ook een Unox muts, zodat je hoofd in ieder geval lekker warm blijft! In Scheveningen zal er ook muziek zijn zodat iedereen lekker warm blijft terwijl er wordt afgeteld naar de duik!

Artikel delen: