Muziekcursus bij Cultureel Café Dalfsen

Muziekcursus bij Cultureel Café Dalfsen

Op 4 maandagochtenden in januari en februari 2016 organiseert het Cultureel Café Dalfsen een muziekcursus getiteld ” Claudio Monteverdi en het ontstaan van de opera”. Cursusleider is dr. Marcel Zwitser, alom bekend in de regio en de plaats van handeling is de Westermolen in Dalfsen.

Het is een buitenkansje dat we opnieuw dr. Marcel Zwitser hebben kunnen vastleggen voor het verzorgen van een muziekcursus in Dalfsen. Hij is bij ons en in de wijde regio bekend als een uitstekend en inspirerend spreker die veel prachtige anekdotes verwerkt in zijn verhalen. Dit keer gaat het om de betekenis van de componist Claudio Monteverdi voor de (m.n. opera-)muziek in Europa. In de cursus is veel ruimte voor muziekfragmenten, zowel van opera als ook van (Italiaanse) barokmuziek. Monteverdi wordt gezien als de grote initiator daarvan, kortom we horen een grote veelzijdigheid aan muzikale werken.
Deelnemers ontvangen een syllabus met de hoofdlijnen van de cursus.

Het max. aantal deelnemers bedraagt 30. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt RESERVEREN tot 4 januari as. Dat kan
* via tel (0529) 43 22 00 of
* via email kaartencultureelcafe@gmail.com
In uw mail vermeldt u “muziekcursus” en het aantal gewenste kaarten.
Na de aanmelding ontvangt u van ons een mail met het IBAN-nummer.
De kosten bedrage € 50,- voor de gehele cursus, incl. syllabus.
Aanvangstijd is elke maandagochtend om 10.00 uur, zaal open om 9.45 uur.
Graag meedoen? Meldt u dan z.s.m. aan , uiterlijk op 4 januari 2016

Artikel delen: