‘Veelkorenconcert’ in Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

‘Veelkorenconcert’ in Nieuwleusen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Het is inmiddels een mooie traditie, het bekende ‘veelkorenconcert’ in Nieuwleusen. Vijf koren uit de regio zullen op zaterdag 9 juli meewerken aan dit concert, dat zal plaatsvinden in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt zes euro.

Het jaarlijkse veelkorenconcert is inmiddels een mooie traditie geworden. Al een aantal jaren sluiten de koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen het zangseizoen af met een gezamenlijk optreden, dat daarmee de vakantieperiode inluidt. Voor de zesde achtereenvolgende keer vindt deze muzikale ontmoeting plaats in de Maranathakerk in Nieuwleusen. De koren die daar dit jaar zullen optreden, zijn het Christelijk Mannenkoor Beilen uit Beilen, het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld, het vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren en het mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte.

Gastkoor is dit jaar het projectkoor Multiple Voice uit Dalfsen, dat de afgelopen maanden enkele concerten in de regio heeft gegeven. De vijf koren zullen deze avond elk een deel van het programma verzorgen met de muzikale hoogtepunten uit hun eigen repertoire, maar ook zullen er zo af en toe meerdere koren tegelijkertijd optreden. Leuk is dat ze allemaal hun eigen repertoire en stijl hebben, zodat de bezoekers van dit concert kunnen genieten van een boeiend en zeer afwisselend programma. Ter afsluiting van het concert staan alle koren tegelijkertijd op het podium en zingen ze nog een vijftal nummers samen. Voor de instrumentale begeleiding staan Tjako van Schie (piano) en Bert Bootsma (piano en orgel) garant. Daarnaast speelt Leonardo van Lenthe enkele werken mee op de cajon of djembé. Ook zal de Lemelerveldse sopraan Yvonne Boerdam ter afwisseling een solo verzorgen. De muzikale leiding is uiteraard in de vertrouwde handen van de organisator van dit concert, dirigent Wim van Lenthe.

Artikel delen: