IJsclub Stokvisdennen neemt afscheid van drie bestuursleden - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

IJsclub Stokvisdennen neemt afscheid van drie bestuursleden

DALFSEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen dinsdag heeft de Dalfser IJsclub afscheid genomen van maar liefst drie bestuursleden. Na negen jaren vonden Marco Kleinlugtenbeld ( penningmeester) en Arnold Veldman ( technische zaken) de tijd om de bestuurskamer aan de Bellingeweer gedag te zeggen.

Beide heren waren zowel actief binnen de IJsclub alsmede voor het Loopfestijn. Voor de functie van penningmeester is er reeds een opvolger gevonden in de persoon van Edwin Smook, de tweede opgevallen plaats wordt intern opgelost. Als van zelfsprekend werden bij heren in het bloemetje gezet door voorzitter Erik Busscher.

 

Die zelfde voorzitter kreeg van mede bestuurslid Herben Scherpenkate ook een bloemetje aangereikt. Na vier jaar van voorzitterschap gaat hij om studie redenen ook het bestuur verlaten. In die vier jaar heeft hij zich bewezen als zeer bewogen voorzitter, die ziel en zaligheid in de verenging heeft gelegd. Mooi toegesproken woorden en applaus van de vergadering was hun deel. Busscher blijft nog wel beschikbaar voor het 30e Loopfestijn.

 
De nog dienstdoende voorzitter begon de vergadering met het sterkte toewensen aan oud-voorzitter Freek Bongers, die helaas door ziekte de vergadering niet kon bijwonen. Verder refererende hij aan de vele vrijwilligers die deze verenging sterk maakt. Stokvisdennen is niet alleen de ijsbaan, maar ook het Loopfestijn en de trainingsgroep waar velen hun steentje aan bijdragen.

 
In de vergadering liet secretaris Jan Gjaltema meerdere punten de revue passeren die het afgelopen jaar aan de orde kwamen. Helaas is het in het seizoen 2012/2013 voor het laatst natuurijs geweest, er is hoop dat het dit jaar wel een prachtige ijsvloer aan de Brinkweg komt te liggen. Afgelopen jaar is er een meer jaren onderhoudsplan op gesteld voor de kantine, zodat de club niet voor verrassingen komt te staan aangaande het onderhoud, de kantine verkeerd nu in goede staat. Er is een energiescan uitgevoerd en de beglazing is van enkel naar dubbel gegaan.

 

Wat helaas niet is gelukt is om een berging te creëren voor het materiaal, de gemeente geeft hier na veel overleggen geen toestemming voor. De club is daardoor genoodzaakt om al het materiaal elders onder te brengen. De parkeerplaats, eigendom van de gemeente, wordt deze week na verzoek aan die zelfde gemeente na vele jaren bestraat. Verder kwam het altijd succesvolle schoolschaatsen ter tafel, dit jaar op woensdag 14 december.

 

De problemen binnen het Gewest baarde de aanwezigen wel zorgen, de financiële perikelen haalde de landelijke pers, inmiddels is er een nieuw bestuur, het Dalfser bestuur zal de ontwikkelingen op de voet volgen. Positief zijn de verrichtingen van de trainingsgroep, afgelopen jaar waren er vele successen en waslijst zelf. Het Stedentoernooi werd zelfs gewonnen. Het jaarlijkse schaatskamp was wederom een succes. Jan Wesselink kreeg dit jaar een Koninklijke onderscheiding voor al hetgeen hij voor de IJsclub heeft gedaan, zeer terecht.

 

Oud voorzitter Hans de Boer gaat het archief door spitten en kijken wat bruikbaar is, een hele klus. Als laatste kon de secretaris een positief geluid later horen ten aanzien van het Plinq-Loopfestijn, de organisatie staat er goed op en kon €790 overmaken aan het Jeugd Sport Fonds Dalfsen.
De afscheid nemende penningmeester kon een prima jaarrekening ten gehore brengen, de club staat er financieel goed voor. En laat zo een gezonde verenging achter. Met een goed gevoel kon de voorzitter de vergadering afsluiten, daarbij de hoop uitsprekend voor een seizoen natuurijs.

Artikel delen: