Het Huis van Burgerkracht traint overheid en inwoners

VILSTEREN – Het Huis van Burgerkracht traint overheid en inwoners naar betere samenwerking. Het krijgt hiervoor geen subsidie. Gemeenten betalen graag voor de kwaliteitstrainingen van het Huis van Burgerkracht. Maar bij bewonersgroepen blijkt regelmatig dat zij geen budget hebben voor training & coaching, terwijl de behoefte aan professionalisering er wel degelijk is.

 

Daarom heeft het Huis van Burgerkracht nu iets nieuws: de Burgerkrachtfee. Trainer van het eerste uur Anne Marie van Oldeniel-Boerhof: ”Het werk als vrijwillig bestuurder wordt regelmatig onderschat. Er wordt veel van je gevraagd en de faciliteiten om dit goed te kunnen doen zijn gering. Als Huis van Burgerkracht trekken we ons dit aan en willen we dat bewonersgroepen ook kunnen profiteren van ons aanbod.”
Daarom bedachten we de Burgerkrachtfee, een opslag op het offertebedrag die het Huis van Burgerkracht op basis van vrijwilligheid doorberekent aan gemeenten bij trainingsopdrachten en leertrajecten.

 

 

Gemeenten leveren zo een bijdrage aan de realisatie van professionele trainingen & deskundigheidsbevordering van dorpsraden, lokale belangen, wijkverenigingen. Ze kopen als het ware een uitgestelde training voor bewonersgroepen die het niet kunnen betalen. Afhankelijk van het bedrag kan een voucher voor een workshop of training worden toegekend.

 
De fees worden gestort in ons zogenaamde ‘Burgerkrachtfonds’, van waaruit het Huis van Burgerkracht flinke kortingen kan geven aan bewonersgroepen met een ontwikkelvraag maar geen of weinig budget. Projectmanager Huis van Burgerkracht Rianca Evers:” We hebben ervaren dat gemeenten graag investeren in een betere samenwerking met inwoners. Dat doen ze al door het volgen van onze trainingen, maar voor samenwerking heb je natuurlijk wederkerigheid nodig.

 

Nu is er deze mooie manier om deskundigheidsbevordering aan de bewonerszijde te stimuleren.”
Bent u maatschappelijk betrokken ondernemer, gemeente of organisatie en wilt u ook storten in het Burgerkrachtfonds? Neem dan contact met ons op: info@huisvanburgerkracht.nl. Wilt u dat uw geld ten goede komt aan bewonersgroepen in een specifieke gemeente of regio? Geeft u dat dan even nadrukkelijk aan.

Artikel delen: