Reünie van Normaal-aanhangers resulteert in gift voor Rosengaerde - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Reünie van Normaal-aanhangers resulteert in gift voor Rosengaerde

Dalfsen – Een groep Normaal-fans uit Dalfsen en omgeving heeft een bedrag van € 500,- geschonken aan woonzorgcentrum Rosengaerde.

Deze gift komt voort uit de reünie die op 25 maart werd gehouden. In de bedrijfshal van Karl Kolbe aan de Singel 2 in Dalfsen. Het was de tweede keer dat een zestal ‘anhangers’ (fans van Normaal) zo’n reünie organiseerde. Dit initiatief is ontstaan vanuit een groep fans die in het verleden veel (sommigen zelfs meer dan tien keer per jaar) naar optredens van Normaal gingen en dan vertrokken vanaf Mansier in Oudleusen.

Vijf van deze aanhangers organiseerden in het voorjaar van 2012 de eerste editie van de Normaal-Reünie. Deze vond plaats bij de familie Hilgenkamp aan de Welsummerweg, toen nog zonder live-band. Nadat Normaal in 2015 na 40 jaar ophield te bestaan, kreeg de groep steeds vaker het verzoek om een tweede editie van de reünie te organiseren.

Dus gebeurde dus eind maart, met een optreden van de coverband De Kisjeskearls. Het idee om deze band hiervoor te benaderen kwam nadat ze hen aan het werk zagen bij Kachel FM in Hoonhorst. Toen d groep aanhangers hun plannen voorlegden aan Karl Kolbe, bood hij aan om hoofdsponsor te zijn en de bedrijfshal aan de Singel 2 beschikbaar te stellen. Zo werd ook de tweede Normaal-reünie een geslaagd evenement, mede dankzij de medewerking van sponsors en vrijwilligers.

“We merken dat Normaal nog erg leeft in deze regio”, zeggen ze. “Wij zijn na de vele positieve reacties alweer voorzichtig bezig met de plannen voor een derde editie in 2019.” Met het geld dat ze eraan over hebben gehouden, geven ze nog een afterparty voor de organisatie en de vrijwilligers. Daarnaast schonken ze een gift van € 500,- aan Zorgcentrum Rosengaerde, die zaterdagmorgen overhandigd werd.

Foto's 3
Reünie van Normaal-aanhangers resulteert in gift voor Rosengaerde - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Reünie van Normaal-aanhangers resulteert in gift voor Rosengaerde - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: