Solide overwinning voor S.V. Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Solide overwinning voor S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Na een mindere wedstrijd vorige week in Koekange moest S.V. Nieuwleusen het zaterdag 29 april thuis opnemen tegen ZZVV uit Zuidwolde. Voor ZZVV was dit een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 4e plaats die recht geeft op nacompetitie.

 

Op voorhand dus een lastige wedstrijd maar na 90 minuten stond er een knappe 5-1 eindstand op het scorebord.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stil gestaan bij het overlijden van oud-voorzitter  Gerrit Jan van Leussen. Een In Memoriam werd voorgedragen wat werd afgesloten met één minuut stilte.

 

Vanaf de aftrap was duidelijk dat S.V. Nieuwleusen de blamage van het verlies in Koekange wilde herstellen. Een goed en fel begin resulteerde in goede mogelijkheden en goals. In de 12e minuut was het Reinier Meijerink die S.V. Nieuwleusen op voorsprong bracht. Een goed opgezette aanval met Tom Vasse werd koel achter doelman Verburg getikt. ZZVV was goed en wel bekomen van de achterstand toen een voorzet van Ruben Brinkman door een verdediger van ZZVV in eigen doel werd gewerkt: 2-0. Deze vroege voorsprong gaf de oranjehemden vleugels, 3 minuten later tikt Ruben Brinkman de 3-0 binnen.

Binnen 20 minuten waren alle illusies voor ZZVV, dat er wellicht vanmiddag iets te halen viel, vervlogen. S.V. Nieuwleusen bleef goed combinatievoetbal spelen en liep gemakkelijk uit naar 4-0 door een goal van Erwin Dijk. Vlak voor rust deed ZZVV iets terug, een voorzet werd ongelukkig door Stan Scholten in eigen doel gewerkt 4-1.

 

In de tweede helft een iets ander beeld, S.V. Nieuwleusen nam gas terug en ZZVV probeerde nog wel maar was niet meer bij machte om S.V. Nieuwleusen nog pijn te doen. Het slotakkoord was voor Mark de Weerd, een op maat gegeven voorzet door Ruben Brinkman rondde hij prachtig af: 5-1.

Met deze solide overwinning kan S.V. Nieuwleusen zich verder voorbereiden op de  nacompetitie. S.V. Nieuwleusen is nu definitief 2e in de competitie en dit betekent voor het speelschema van de nacompetitie dat S.V. Nieuwleusen in de 1e ronde op zaterdag 20 en dinsdag 23 mei een uit- en thuiswedstrijd speelt tegen een periodekampioen uit de 3e klasse C Noord. Op dit moment is de tegenstander nog niet bekend, de competitie in die klasse is zeer spannend.

A.s. zaterdag 6 mei speelt S.V. Nieuwleusen de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld.

 

12e min. 1-0 Reinier Meijerink

14e min. 2-0 ZZVV e.d.

17e min. 3-0 Ruben Brinkman

34e min. 4-0 Erwin Dijk

40e min. 4-1 Stan Scholten e.d.

79e min. 5-1 Mark de Weerd

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Wietse van der Ploeg, Stan Scholten (73e min. Robert Veenstra), Rob Muller, Erwin      Goutbeek, Bas Evenboer, Ruben Brinkman, Mark de Weerd, Erwin Dijk (58e min Justin       Beentjes), Saake Malestein, Tom Vasse (46e min. Mike Mijnheer), Reinier Meijerink

 

 

     

 

Foto 1
Artikel delen: