Vaders met hun zoon en moeders met hun dochter - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vaders met hun zoon en moeders met hun dochter

DALFSEN – STERREBOS – Meestal is het met het kamperen dat het hele gezin gezellig ergens een camping op zoekt en zich met z’n allen daar dan ook prima vermaken. Maar hier in Dalfsen doen ze het al een aantal jaren twee weekenden eens anders. Daar hebben ze een weekend waarbij de vaders met de zonen kamperen en het weekend erop de moeders met hun dochter.

 

Maar het is niet alleen maar kamperen. Want voor de deelnemers staat er een heel programma van entertainment, sport en spel klaar. Zo zijn de kampeerders de afgelopen jaren onder andere druk geweest met Budo, een combinatie van diverse vechtsporten, geocaching, workshop capoeira, workshop breakdance, klimmen en klauteren met de scouting, lasergamen en natuurlijk de nodige leuke spelen die in het bos rondom de camping worden gedaan. Zo vraagt de organisatie zich al jaren af wie er meer fanatieker is bij het levend Stratego, de vaders of de zonen?

 

Bij zo’n weekend wordt er natuurlijk lekker en gezellig met de hele groep gegeten. De kookspullen kan je dus gerust thuis laten. Want op vrijdagavond staat er na het opbouwen van de tent of inrichten van de caravan een heerlijke maaltijd voor iedereen klaar. Op zaterdag avond mag elk jaar ook niet de gezellige barbecue ontbreken. Tenslotte wordt er op zondagmiddag nog een heerlijke lunch geserveerd.

 

Al vele jaren is dit op camping Starnbosch in Dalfsen een groot succes. De vaders die altijd net even te druk zijn met werk en dus weinig tijd hebben voor de kinderen vinden dit fantastisch. Eneh… vuile sokken kunnen gewoon dit weekend in de tent blijven liggen. Geen commentaar van dames! Veel vaders kunnen vaak niet wachten voor het vader en zoon weekend begint. De dames die vinden het weer leuk om van alles te doen zonder die mannen er bij. Echte stoere dingen met meiden onder elkaar tijdens het stoere meiden weekend. Binnen een paar uur lijkt het net één grote vriendinnen club.

Het vader en zoonweekend wordt nu voor de elfde keer georganiseerd en is van 16 t/m 18 juni aanstaande. Voor de vaders is het ook leuk dat Vaderdag in dit weekend valt. Dit zal zeer zeker in het programma terug komen.

Het achtste stoere meiden weekend is dit jaar van 23 t/m 25 juni. Ook voor hun is de organisatie momenteel druk bezig om een leuk programma samen te stellen. Ons werd al verklapt dat dit jaar bij de meiden het populaire lasergamen in het programma zit.

Voor meer informatie en opgave van deelname kunt u op de bijbehorende websites terecht www.vaderenzoonweekend.com en www.stoeremeidenweekend.com

En heeft u geen tent of caravan? Op camping Starnbosch zijn ook de nodige accommodaties te huur tegen extra aantrekkelijke prijzen. Kamperen met je zoon of dochter……. Dat moet je zeker doen!

 

Foto's 4
Vaders met hun zoon en moeders met hun dochter - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Vaders met hun zoon en moeders met hun dochter - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Vaders met hun zoon en moeders met hun dochter - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: