9e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen door de raad akkoord

NIEUWLEUSEN – Den Hulst 56 is een voormalig agrarische locatie. Deze locatie heeft nu een woonbestemming en is aangekocht door de heer Lier. De heer Lier gaat zowel de woning als de voormalig agrarische opstallen slopen en vervangen door twee woon-werklocaties.

 

Daarnaast wil de heer Lier het bestaande kruispunt van de Den Hulst en de parallelweg van de provinciale weg N377 in de linker buiten berm verbreden. Deze bestaande weg is eigendom van de heer Lier, maar de parallelweg is eigendom van de Provincie Overijssel.

 

Het gedeelte van de weg die verbreed wordt, is in het nieuwe bestemmingsplan bestemd als ‘Verkeer’. Op de Den Hulst 58a is de bakkerij van de heer Timmer gevestigd. Deze bakkerij is onlangs vernieuwd. De bakkerij van de heer Timmer beschikt niet over parkeerplaatsen op eigen terrein. In de directe omgeving ligt een aantal openbare parkeerplaatsen. In de praktijk is dit aantal onvoldoende. Feitelijk kan de situatie worden aangemerkt als een ruimtelijk knelpunt. De heer Lier heeft een deel van het perceel Den Hulst 56 verkocht aan de heer Timmer, zodat daar parkeerplaatsen, een terras en een bedrijfswoning kan worden gerealiseerd. (die informatie op Ris Dalfsen)

De raad kon met het voorstel akkoord gaan.

 

WvdV

Artikel delen: