Jongeren vinden informatie op nieuwe verkiezings-app

DALFSEN – Vanmorgen is ook de pers even bijgepraat over de komende verkiezingen die onder leiding staat van burgemeester Han Noten en de griffier van de gemeente de heer Joost Leeghwater. Duidelijk is dat de wethouders tijdens de verkiezingen geen enkele rol spelen en het de taak is van de partijen om zichzelf te presenteren.

De burgemeester heeft de taak er op toe te zien dat het goed en ordelijk verloopt, samen met de griffier en een aantal ambtenaren.

De organisatie moet goed zijn, maar vooral in een goede sfeer.

Raadsleden zijn belangrijk hoe ze zich presenteren in de raadsvergaderingen, hun bijdrage in de raad is daarin van grote waarde.

Linda Westerkamp, die de bedrijfsvoering op zich neemt, vroeg,  hoe krijg je vooral jongeren naar de stembus. Gelukkig is de opkomst in Dalfsen altijd ruim boven het landelijk gemiddelde en we zijn ook dat de gemeentelijke politiek dichter bij de burger moet staan. Dit is zeker niet saai, bezoek gerust de raadscommissievergaderingen of de raadsvergaderingen.

Jongeren willen we bereiken door het in werking stellen van een verkiezings-app. Daarin staan standpunten kort en duidelijk aangegeven, te vinden via de appstore van Apple en de Playstore van Google, kijk ook op de site van de gemeente of op www.Dalfsenkiest.nl. Op 8 maart wordt er een verkiezingsdebat georganiseerd in Lemelerveld,  op 9 maart in het Witte Peerd in Nieuwleusen. Voor meer informatie zie het persbericht van de gemeente Dalfsen.

Kom op  21 maart na 21.00 uur om de verkiezingsuitslag mee te maken in het gemeentehuis.

WvdV

Artikel delen: