Verkiezingsdebat in Lemelerveld

Verkiezingsdebat in Lemelerveld

LEMELERVELD – Vanavond donderdag 8 maart organiseert Plaatselijk Belang Lemelerveld samen met de Ondernemersvereniging Lemelerveld, SAAM Welzijn en de gemeente Dalfsen een verkiezingsdebat. Tijdens het debat gaan de lijsttrekkers van de 7 politieke partijen die meedoen in Dalfsen aan de gemeenteraadsverkiezingen, met elkaar in debat over een aantal stellingen.

Er wordt gedebatteerd over de volgende onderwerpen: – Leefbaarheid in de kernen – CO2 reductie en asbestsanering – Langdurige armoede / basisinkomen – Ondernemerschap in Lemelerveld

Voorafgaand aan het debat kunnen gebruikers van de Dalfsen kiest!-app reageren op de stellingen die te maken hebben over leefbaarheid in de kernen, CO2 reductie en asbestsanering en ondernemerschap in Lemelerveld. De uitkomsten worden tijdens de debatavond gepresenteerd.

Iedereen is van harte welkom om het debat bij te wonen en na afloop vragen te stellen aan de politieke kandidaten. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Zaal Reimink in Lemelerveld.

Dalfsen kiest! In aanloop naar de verkiezingen van de gemeenteraad voert de gemeente campagne met Dalfsen kiest! Dit is een campagne die is bedoeld om de opkomst te bevorderen. Naast de website www.dalfsenkiest.nl heeft de gemeente Dalfsen een app laten ontwikkelen, voor de verkiezingen. De app is sinds woensdag 28 februari te downloaden in de appstore van Apple en de Playstore van Google. Zowel op de website als in de app vinden gebruikers meer informatie over de politieke partijen en hun standpunten. Ook is er dus de mogelijkheid om te reageren op de stellingen én kunnen gebruikers een raadsdate winnen.

Naast het verkiezingsdebat organiseert Jong!Dalfsen, samen met Saam, Plaatselijk Belang Nieuwleusen en de Ondernemersvereniging Nieuwleusen, op 9 maart een pubquiz voor de jeugd van 17 tot (ongeveer) 25 jaar in Nieuwleusen.

Op woensdagavond 21 maart, als de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld, is het tijd voor het ‘Feest van de democratie’ oftewel: de uitslagenavond. In het gemeentehuis in Dalfsen is iedereen van harte welkom om onder het genot van een hapje, drankje, live-muziek de uitslagen te volgen van de verkiezingen in Dalfsen.

Foto 1
Artikel delen: