Financieel Café voor starters op de woningmarkt - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Financieel Café voor starters op de woningmarkt

DALFSEN – Deze informatieavond is vooral bedoeld om starters, die voor een eerste keer een huis kopen, voor te lichten over allerlei aspecten rondom de aankoop en financiering van een eigen woning. Een eigen huis is voor veel mensen een droomwens.

 

Vandaar dat velen op allerlei sites naar het huis van hun dromen zoeken. Daarbij heeft men allerlei wensen en vraagt men zich af of die allemaal te realiseren zijn. Een goede voorbereiding en oriëntatie zijn zeker van belang. Vooral starters op de woningmarkt hebben veel vragen. “Logisch” zegt Jan Gjaltema van Gjaltema Assurantiën en Makelaardij, “voor de eerste keer een huis kopen is niet niks, daar komt nogal wat bij kijken!”

“Door het organiseren van een Financieel Café voor starters willen we ze graag helpen”, vervolgt Jan. Makelaar Mark Ebbinge zal het aankooptraject bespreken en Erkend Financieel adviseur Berend van den Dijk neemt het financieringstraject door, waarbij ook de Starterslening via de gemeente Dalfsen aandacht zal krijgen. Ook mr. Karolien Slurink-Spijker van Vechtstede Notarissen is deze avond aanwezig. Zij zegt; “Ik zal die avond meer vertellen over ons aandeel in de aankoop, levering van een woning en wat een notaris verder nog kan betekenen.”

De avond is een goede voorbereiding voor de Open Huizen Route, die gepland staat op zaterdag 7 april a.s. Geïnteresseerden kunnen dan woningen bezichtigen van deelnemende verkopers, die hun woning voor hen openstellen en de kans geven om de woning te bezichtigen zonder begeleiding van een makelaar en zonder enige verplichting. “De deelnemende woningen aan de Open Huizen Route die wij in opdracht hebben, zijn te vinden op onze site www.gjaltema.net”, aldus Jan.

Het Financieel Café wordt dinsdagavond 3 april gehouden. De avond begint om 19.30 uur in Grandcafé 1231 (Prinsenstraat 2 in Dalfsen). Van geïnteresseerden wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden via info@gjaltema.net of op tel. 0529-488000

Artikel delen: