Vechtdal Kamerleden houden weer spreekuur bie de Klomp - Foto: Wim
Foto: Wim

Vechtdal Kamerleden houden weer spreekuur bie de Klomp

VILSTEREN – (Door Erna Ekkelkamp) ‘Wij horen graag hoe u denkt over zaken die voor u belangrijk zijn’. De BV Nederland is een miljardenbedrijf, maar dan zonder winst- of verliesrekening. Slechts eenmaal per vier jaar, tijdens de verkiezingen, wordt er met de aandeelhouders afgerekend. Alles wat er in de tussentijd goed of fout gaat wordt breed uitgemeten in de media en dat is goed, want de BV is van ons allemaal.

Maar beter zou het zijn om regelmatig met de gekozen volksvertegenwoordigers van gedachten te wisselen over belangrijke zaken. De Tweede Kamerleden uit het Vechtdal gaan dat gesprek graag aan. Op zaterdag 8 september van 10 tot 12 uur houden zij weer Open Huis in Herberg De Klomp in Vilsteren.

 

Sinds de Tweede Kamerverkiezingen houden Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD) regelmatig een ‘meet and greet’ in Herberg De Klomp in Vilsteren. Inwoners van het Vechtdal kunnen dan bij hen terecht met vragen, tips en ideeën over de landelijke politiek. Voor de beide politici zijn deze ontmoetingen een onmisbaar instrument om de juiste besluiten te kunnen nemen. “De landelijke wetgeving raakt ons allemaal, in elk facet”, zegt Malik Azmani. “Het is daarom heel goed en belangrijk om daarover niet alleen met onze mede-politici te praten, maar juist ook met de inwoners van ons land. Alleen dan kunnen wij het juiste beleid maken en goede besluiten nemen.”

 

Toch zal Malik 0p 8 september niet aanwezig zijn tijdens het spreekuur. “Ik heb me kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de VVD voor de Europese verkiezingen. Ik kan daarom niet ontbreken op het congres over Europa dat de VVD op 8 september houdt.” In collega-Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) heeft hij echter een goede vervanger gevonden. Geboren en getogen in het Vechtdal en woonachtig in Raalte, is Daniel woordvoerder Wonen en Bouwen voor de VVD in de Tweede Kamer. Ook hij hoort graag waar wat goed gaat en wat beter kan.

 

“Een eigen huis is belangrijk voor iedereen”, vindt hij. “We moeten hiervoor in de komende tien jaar 1 miljoen huizen bouwen in Nederland, waarvan zo’n 50.000 in Overijssel. Ik hoor daarom graag hoe het in deze regio gaat met bijvoorbeeld het vinden van bouwgrond en het krijgen van bouwvergunningen. Die 50.000 huizen hoeven natuurlijk niet alleen door nieuwbouw komen, maar kan ook door transformatie en splitsing. Ik wil ook graag weten hoe het gaat met het krijgen van herbestemmingen en splitsingsvergunningen. Ook ben ik benieuwd naar de stand van zaken over andere belangrijke zaken zoals het energiezuiniger maken van huizen.”

 

Maurits von Martels heeft het zomerreces goed benut om heel veel werkbezoeken af te leggen. “Naast onze gezamenlijke spreekuren is dat nog altijd dé manier om te horen wat er echt in het ‘veld’ speelt”, vindt hij. “Tijdens dit politieke spreekuur heb ik voor het eerst geen Malik Azmani aan mijn zijde. Ik hoop dat dit bij hoge uitzondering is, maar ik kan me voorstellen dat hij door zich verkiesbaar te stellen voor Europa  misschien niet altijd van de partij kunnen zijn. Campagne voeren vergt nu eenmaal tijd! Gelukkig wonen er in onze regio (Vechtdal/Salland) drie Kamerleden. Mooi dat Daniel Koerhuis uit Raalte bereid is gevonden om als stand- in van Malik te willen fungeren.”

 

Op zaterdag 8 september van 10 tot 12 uur houden Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Daniel Koerhuis (VVD) Open Huis in Herberg De Klomp in Vilsteren.

 

 

Artikel delen:
Foto's 2
Vechtdal Kamerleden houden weer spreekuur bie de Klomp