Loes Adegeest zorgt voor spektakel - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Loes Adegeest zorgt voor spektakel

DALFSEN – Loes Adegeest zorgt voor spektakel bij marathonvierdaagse. Met de Trachitol Trophy is de marathonvierdaagse weer terug op de kalender. In achtereenvolgens Breda, Utrecht, Hoorn en Groningen reden de schaatsers iedere keer een langere marathon, beginnend met 60 ronden op donderdag en met 100 ronden op zondag in de finale.

En bij die finale maakte Loes Adegeest het heel erg spannend door de laatste ronden alleen vooruit te rijden. Luid aangemoedigd door familie en vrienden leek ze heel lang te gaan winnen, maar met minder dan een ronde te gaan sprintte Irene Schouten toch het gat nog dicht. In haar kielzog nog meer sprintsters, die Adegeest op minder dan tien meter voor de streep nog net inhaalden. Wel een zevende plaats verdiend en heel veel media-aandacht, met een live verslag van de wedstrijd en interview bij de NOS. Ook Adegeests team Speelman-Haak kreeg deze vier dagen veel lof voor het aanvallende rijden. Zondag zaten er zelfs drie van de vier in de kopgroep van negentien die het peloton op een ronde had gezet.

Van de Stokvisdennen deden ook Chantal Hendriks van Ziuz en Pien Keulstra van A6.nl Groot in auto’s mee aan deze slijtageslag. Adegeest bleef als enige alle wedstrijden overeind en eindigde als veertiende in het klassement. De drie schaatssters hebben keihard gewerkt voor hun ploeg en waren veelvuldig voorin te zien. Adegeest en Hendriks zaten ook regelmatig mee in ontsnappingen.

 

Foto's 2
Loes Adegeest zorgt voor spektakel - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: