De 10e en Jubileum Midwinterhoornwandeltocht

DALFSEN – Voor de 10e keer organiseert wandelvereniging Green Shoes de jaarlijkse Midwinterhoorn Wandeltocht. Dit jaar is dat op 29 en 30 december. Het wandelen in onze omgeving is een genot. Onderweg wordt u door de midwinterhoornblazers van punt naar punt gelokt. Op de rustplaatsen is er muziek aanwezig en krijgt u een gratis versnapering (glühwein, snert, chocolademelk).

Zo krijgt u weer een fysieke en mentale opkikker. Dit jaar is het duo Ontfanck Gheselle (www.gheselle.nl) uitgenodigd die authentieke middeleeuwse muziek maken met draailier, trom, fluit en doedelzak om het jubileum een extra accent te geven.

In een stand kunt u zien hoe de hoorns gemaakt worden. U kunt ze zelf uitproberen en er eventueel eentje aanschaffen. Er zijn ook verwanten van de midwinterhoorn aanwezig in de vorm van alpenhoorns.
In de routebeschrijving staan ook leuke ‘weetjes’ waar u onderweg langs komt, alleen daarom is het al leuk om dit boekje te bewaren!

De routes zijn bepijld. U loopt mee op eigen  risico.

VOOR DEZE TOCHT IS GEEN OPGAVE NODIG, behalve als u onder begeleiding van een gids de 13 of 20 km. wilt lopen.

 

De 20 km start tussen 09.00 en 11.00; de 13 km tussen 10:30 en 12:00 en  de 8 km tussen 11:00 en 13:00 uur.
Start is vanaf Café Restaurant Madrid, Tolhuisweg 5, 7722 HS Dalfsen. De kosten zijn € 8,00 (inclusief versnaperingen en routebeschrijving). Leden van Green Shoes krijgen 3 euro korting, en leden van de KWBN 1 euro.

Er is een gratis pendeldienst van en naar het station in Dalfsen.

Artikel delen: