Er komt derde editie van The Living Village Festival in Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Er komt derde editie van The Living Village Festival in Dalfsen

DALFSEN – Festival The Living Village wordt komend jaar voor de derde keer georganiseerd aan de oevers van de Vecht in Dalfsen. Wel zal deze editie – van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni 2019 – een compactere opzet hebben als afgelopen jaar.

Het festival stond op losse schroeven, omdat de organisatie financieel gezien in zwaar weer verkeerde. Dat kwam onder andere door de kosten voor beveiliging, omdat het festival zoveel groter was geworden. Door middel van een crowdfundingactie moest de organisatie 25.000 euro bij elkaar zien te krijgen.
De initiatiefnemers hebben nog steeds als doel om een ecodorp (Het Levende Dorp) op te zetten. The Living Village Festival wil mensen verbinden van lokaal tot internationaal en elkaar inspireren en motiveren om anders met elkaar en deze planeet om te gaan.

Woensdag Dalfsen Dag
Op 19 juni zijn alle inwoners uit de gemeente Dalfsen welkom. Iedereen uit de regio kan woensdag tegen een gereduceerde prijs een dagkaart kopen, waarmee ze ‘s avonds niet op tijd naar huis hoeven. Er zijn eetgelegenheden met vegetarische en biologische producten. Tijdens het avondprogramma treden er lokale en regionale bands op aan de Vecht.

Informatiebijeenkomst
Voor omwonenden en buren van de The Living Village Festival is er een informatiebijeenkomst op donderdag 10 januari om 19.30 uur in ’t Gruthuuske aan het Pleijendal 7. Tijdens deze bijeenkomst kan men terecht voor info en is de organisatie aanwezig voor alle vragen en opmerkingen.

Sheltersuit
Voormalig burgemeester Han Noten vroeg bij zijn afscheid aan de gemeenschap in plaats van een cadeau een gift te doen voor Sheltersuit. Dat heeft 4.022,50 euro opgebracht en de organisatie van The Living Village Festival biedt de komende editie Sheltersuit een plek aan op het festival.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van de Early Bird tickets start op vrijdag 21 december. Vijf dagen festival inclusief campingplaats kost 108 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers gratis workshops en activiteiten in het teken van natuurbeleving, milieueducatie, duurzaamheid, muziek, gemeenschapsvorming, theater, spel, kunst en ambachten. Kaarten zijn te bestellen via https://thelivingvillagefestival.org/

Artikel delen:
Foto 1