Actie vakantietas

Zomervakantie is voor veel kinderen een groot feest: even niet naar school, leuke dingen doen en misschien wel op vakantie. Voor veel kinderen is dit niet vanzelfsprekend. Er is niet voldoende geld om leuke dingen te ondernemen tijdens de zomervakantie.

 

Daarom wordt ook deze zomer de actie vakantietas georganiseerd voor deze kinderen. Humanitas organiseert deze actie in samenwerking met de diaconieën van een aantal kerken in de gemeente Dalfsen.

Ondanks alle onzekerheden op dit moment die de corona situatie met zich meebrengt is wel besloten om de actie vakantietas dit jaar organiseren . De zomervakantie zal voor velen dit jaar anders zijn dan dat we allemaal gewend zijn. Ook voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar kunnen aan deze actie meedoen.

Humanitas en de diaconieën van de hervormde kerk en gereformeerde kerk in Nieuwleusen en de Protestantse gemeente te Dalfsen hebben samen de schouders er onder gezet om deze actie dit jaar te organiseren. Vorig jaar was de eerste keer dat deze actie werd georganiseerd. Dit n.a.v. een vraag van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen die hoorde van de Sinterklaasactie in de gemeente Dalfsen.
De Sinterklaas actie wordt al vele jaren georganiseerd in de gemeente Dalfsen door Humanitas en financieel ondersteund door de diaconie en de gemeenteleden van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit is elk jaar weer een groot succes.
De Ontmoetingskerk in Nieuwleusen gaf vorig jaar aan graag mee te willen werken. In samenwerking met Humanitas is toen besloten de actie vakantietas te organiseren. Vorig jaar zijn er 126 kinderen verrast met een mooi gevulde vakantietas. We hebben nu al 150 aanmeldingen ontvangen. Vanaf dit jaar is ook de hervormde kerk in Nieuwleusen betrokken bij de organisatie. In de tassen zitten leuke zomercadeautjes en voor alle gezinsleden een ijsco bon. Deze ijsco bon wordt financieel mogelijk gemaakt door de Protestantse gemeente Dalfsen. Deze kunnen ze besteden bij de plaatselijke horeca. Plaatselijke winkeliers geven weer korting en de horeca geeft een gratis topping naar keuze op de ijsco.

Via Humanitas en de gemeente Dalfsen worden de ouders aangeschreven of zij in aanmerking willen komen voor deze actie. Het mooist is natuurlijk als deze actie helemaal niet nodig zou zijn, maar het is wel erg fijn dat deze gezinnen op deze manier toch geholpen worden.

Door de coronacrisis is de opzet van de actie nu wel gewijzigd. Vorig jaar gingen de gemeenteleden zelf op pad om cadeautjes te kopen om de vakantietas te vullen.
Dit jaar worden de cadeautjes ingekocht door de diaconieën zelf. De gemeenteleden worden zo niet op pad gestuurd om cadeautjes te kopen. De komende weken wordt er hard aan gewerkt door de diaconieën in Nieuwleusen om de tasjes te vullen. De tasjes worden vervolgens door vrijwilligers van Humanitas rond gebracht in de gemeente Dalfsen.
Bij het klaarmaken van de tasjes worden de jongeren van de kerkelijke gemeenten hierbij ingezet. Dat gebeurt bewust om ook de jeugd bij te brengen dat er ook in hun nabije omgeving armoede bestaat en dat je op deze mooie manier je naaste kunt helpen. Het geld dat kinderen en jongeren hebben gespaard tijdens de catechese, kindernevendienst, kinderkerk of tienerdienst wordt ook besteed aan deze actie.
Ook zijn er het hele jaar door verschillende collectes gehouden, maar donaties zijn nog steeds van harte welkom. Iedereen die ook een bijdrage wil leveren aan de actie vakantietas kan een donatie overmaken op het rekeningnummer van de diaconie :
NL 22 RABO 0345 5023 10 t.a.v. diaconie Gereformeerde kerk o.v.v. actie vakantietas

Wilt u meer informatie over deze actie dan kunt u contact opnemen met Marian Bekedam van Humanitas
( 06 – 10 53 83 30 ) .

Artikel delen: