Justin  eerste keer in actie op TT circuit Assen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Justin eerste keer in actie op TT circuit Assen

DALFSEN – Justin Fokkert voor de eerste keer dit jaar in actie op TT circuit Assen. Onder leiding van de KNMV konden gisteren alle internationaal uit komende Nederlandse coureurs onder perfecte weersomstandigheden, de eerste meters van dit rijden op het nieuw geasfalteerde TT circuit van Assen.

 

Moto3 coureur, de 14 jarige Dalfsenaar Justin Fokkert was één van hen.

Door het uitbreken van de corona crisis was het lange tijd onzeker, wanneer- en/of er überhaupt dit seizoen nog geracet kon gaan worden. Voor Motorcoureur Justin Fokkert, die normaal gesproken zijn wedstrijden in Spanje rijdt, was dit de ultieme kans om weer eens flink gas te gaan geven.

Justin: Op dit moment kunnen we in Nederland gelukkig alweer een paar weken trainen op de kleine (kart)banen, zoals het Junior Track in Assen. Samen met o.a. mijn European Talent Cup (ETC) maatjes, Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer rijd ik dan op een SuperMotard.
Gisteren kregen we van de bond de mogelijkheid om weer het grote circuit te
kunnen rijden, met strenge corona regels omgeven natuurlijk. Het was geweldig om hier weer te kunnen rijden. Mooi, om ook de grote Nederlandse coureurs als Michael van der Mark (WorldSBK) en Bo Bendsneyder (GP Moto2) weer in actie te zien. Het rijden op de Moto3 ging goed, het was een mooie, leerzame dag!

Wanneer gaat het seizoen in Spanje beginnen:
Justin: Het licht staat nog niet helemaal op groen, laten we maar zeggen; oranje. Onder voorbehoud heeft Dorna voor het CEV, waar mijn competitie; ETC onder valt, een voorlopige kalender samengesteld en staat vooralsnog het eerste raceweekend gepland op 4- en 5 juli in het Portugese Estoril. Mijn team is nu druk bezig om te bekijken hoe we het
transport daarheen kunnen regelen. Tot die tijd blijf ik lekker trainen op de SuperMotard en trail motor en hoop ik stiekem dat we binnenkort nog een keer de mogelijkheid krijgen om te testen op het grote TT circuit.

Foto's 3
Justin  eerste keer in actie op TT circuit Assen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Justin  eerste keer in actie op TT circuit Assen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: