Wandel eens even langs de schilderijen

Wandel eens even langs de schilderijen

STERREBOS – Wandel even langs de schilderijen  van Nienke van der Molen die er nu al vanaf 13 maart hangen, maar niemand heeft deze tot nu toe gezien om dat de zaak gesloten moest blijven.

Volgens berichten mij vind je hier je antwoord: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/cultuur. Als hij niet speciaal een ‘inloopmiddag’ of iets gaat organiseren (dus op vaste momenten en tijden) is het geen evenement. Je mag dus gerust binnen wandelen

 

Wandel eens door Het Boskamp, niet tijdens etenstijd aub en ook niet allemaal tegelijk natuurlijk en denk aan de 1,5 meter. Ze zijn dagelijks open vanaf 13.00 uur, behalve op maandag.

 

Wie is Nienke van der Molen?

Mijn naam is Nienke van der Molen. Als semi- inwoner en toerist kom ik  heel vaak in Dalfsen omdat de omgeving  mooi en rustig is en uitnodigt tot creatief bezig zijn. Ik kom hier al vanaf mijn tienerjaren, toen ik in Zwolle het gymnasium Celeanum bezocht..

 

Zo af en toe wandel ik ook wel eens bij Het Boskamp binnen, want daar is gewoon vaak wel wat te doen. De ene keer een grote wandeltocht, heel vaak op zondag leuke muziek,

Maar ook worden daar exposities gehouden. De laatste was van Wim Schrijver die ook op deze plek geboren is. Nu is het mijn beurt mijn werk aan Dalfsen en omgeving te laten zien.

 

Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit olieverf schilderijen. De onderwerpen voor de schilderijen zitten in mijn hoofd, als series. Zo is er de serie bloemen, postzegels, zeegezichten, vazen, boerderijen, waarvan er verschillende in de omgeving te herkennen zijn, maar ook de serie sprookjes, waarin mijn eigen poppen figureren als Hans en Grietje, Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje. In de portretten van Doutje, zo heet de hoofdpersoon, heeft ze door mijn moeder en mijzelf gemaakte kleertjes aan.. Ook heb ik een kleine serie gemaakt over verdwijnende voorwerpen.

Voor mijn werk als beeldend kunstenaar heb ik veel aan observeren. Eigenlijk nooit gebruik ik foto’s. Zo kan het gebeuren dat een boerderij, hier uit de buurt, volledig in spiegelbeeld is geschilderd. Ook in attributen en kleurgebruik veroorloof ik mij afwijkingen van de realiteit. Van de huidige serie, die over Dalfsen gaat verlaat ik de realiteit geheel en zonder abstract te worden geeft het toch een gemoedstoestand weer. Van deze serie is pas een schilderij voltooid.

Bij schilderen in opdracht voel ik me minder op mijn gemak.

Maar ook aquarellen vind ik geweldig om te maken.

In de fotografie heb ik vroeger zelf ontwikkeld en afgedrukt. Je had toen nog prachtige camera’s waar je heel lang over een goede opname moest doen.

Daardoor heb ik goed leren kijken.

Dat schilderen doe ik absoluut niet voor de winst,( hoewel alles te koop is)  het is een hobby, een vrij dwingende hobby, aangezien de series, die in mijn hoofd zitten er wel uit moeten!

Pas sinds mijn pensioen kan ik me naar hartenlust uitleven o.a. in mijn eigen atelier in Dalfsen.

 

Maar ik vind het wel leuk dat anderen daar ook van kunnen genieten, sowieso geniet ik er zelf ook enorm van want mijn hele huis hangt vol.

Op klein formaat aquarelleer ik kaarten die mijn ontvangers, jarigen meestal, dan vervolgens inlijsten en op de tv of schoorsteenmantel zetten.

U kunt mijn werk tegenkomen op vele andere plaatsen in de wereld want ik heb zowel als kind maar ook later en nu nog voor werk en plezier veel gereisd en dus overal vrienden en vriendinnen. Er hangt o.a.in Sri Lanka, Zuid Afrika, en Sicilië werk van mij boven de bank.

 

Het schilderen is ontstaan uit een jeugdherinnering, mijn vader, die als ingenieur op Sumatra werkte, schilderde in zijn vrije tijd zoveel mogelijk. Met verlof in Nederland nam hij les,en bij terugkeer op Sumatra liet hij dan materiaal opsturen. Hij gaf mij papier en  kroontjespennen en kleurige Oost-Indische inkt zodat ik, in die tijd veel ziek, ging tekenen.

 

Ook op eerdere exposities o.a. in het oude Postkantoor en in den Haag in galerie Lissabon kreeg ik hele leuke reacties. Verder exposeer ik met mijn groep schilders en schilderessen van de International Art Club in de Weimarstraat in den Haag.

 

Als u denkt dat ik u nieuwsgierig heb gemaakt. Kom u dan gerust eens kijken bij partycentrum Het Boskamp. Denk wek aan de voorwaarden niet te veel en de 1,5 meter afstand en niet tijdens de etensperiode.

 

Het is gelegen naast camping Starnbosch aan de Sterrebosweg no 2 in Dalfsen

Foto's 4
Wandel eens even langs de schilderijen
Wandel eens even langs de schilderijen
Wandel eens even langs de schilderijen
Artikel delen: