“Hunebed’ zonnepanelen nu ook in Dalfsen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

“Hunebed’ zonnepanelen nu ook in Dalfsen!

DALFSEN – Zonnedesk.nl uit Dalfsen en zonnepanelenfabrikant Elsun uit het Drenthse Roden zijn een samenwerking aangegaan. Sinds enkele jaren produceert Elsun in de eigen fabriek in Roden zeer hoogwaardige zonnepanelen.

Gekscherend praat Han Pot van Zonnedesk over ‘hunebed’ zonnepanelen. “Het is toch te gek dat we in Nederland in Drenthe op nog geen 100 km van Dalfsen een zonnepanelenfabrikant hebben zitten. En ja, denk je aan Drenthe dan denk je toch aan hunebedden?!”

Hunebedden…. En zonnepanelen!
“En nu dus ook aan zonnepanelen” vult Willem Kruize, sales manager van Elsun, aan. Kruize geeft aan zeer blij te zijn met het eerste dealerpunt in Overijssel. “Zonnedesk.nl is een expert op gebied van zonne-energie en hanteert zeer hoge kwaliteitseisen. Dit sluit naadloos aan bij onze producten die technisch van een hoog niveau zijn en er ook nog eens optisch heel mooi uitzien”. Elsun is onderdeel van familiebedrijf Elton dat al meer dan 65 jaar (tocht) profielen voor rondom ramen en deuren produceert. De markt voor energie- en energiebesparing is dus geen vreemde voor Elton. Met Elsun hebben we een paar jaar geleden dus een tweede tak opgestart. Vanuit de bescheidenheid die past bij de ‘Drenthen’ wordt nu heel gericht een dealernetwerk in Nederland opgebouwd.”

Dealer
Willem vervolgt: ”Ons product is van een heel ander kaliber dan die van de massa producenten uit China. Die verschillen zitten veelal ‘onder de motorkap’ en dat vraagt uitleg. Onze doelgroep is de bewuste zonnepanelen koper die hoge kwaliteit, een mooie uitstraling en lange productgaranties
(25 jaar) op prijs stelt. Bovendien waarderen steeds meer mensen dat wij in Nederland produceren.
Gerand Plaggenmars van Zonnedesk vult aan: “Wij richten ons binnen ons marktgebied op agrariërs, MKB bedrijven en de particuliere kopers die vanuit goede voorlichting en advies bewuste productkeuzes maken. Wij werken daarom met een select aantal Internationale A-merkfabrikanten die financieel sterk zijn, een top product maken en garanties afgeven die men ook waar kan maken. De samenwerking met Elsun maakt ons aanbod nog completer”.

Geen woorden maar daden
“Ik noemde het wel ‘het best bewaarde geheim van Nederland’ dat we dus op een uurtje rijden afstand van Dalfsen een zonnepanelenfabrikant hebben zitten” zegt Han Pot.

“Bedrijven en particulieren, maar juist ook gemeenten en provincies die zelf ook moeten verduurzamen kunnen nu deze duurzame ambities invullen met in Nederland geproduceerde zonnepanelen. Dus een extreem lage CO2 uitstoot t.o.v. andere Aziatische producenten. En in Nederland kopen betekent de Nederlandse maak industrie stimuleren. Publiek geld blijft zo ook in Nederland. Dat is toch wat we willen met z’n allen? Minder afhankelijkheid van het buitenland?’

Feestelijke actie!
Om de samenwerking feestelijk af te trappen ontvangt de eerste koper van Elsun zonnepanelen in de gemeente Dalfsen een bijzonder aantrekkelijke verrassing. Meer informatie op www.zonnedesk.nl of www.elsun.nl .

Artikel delen: