Mag ik me even voorstellen? Ik ben Erjan Ophoff - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Erjan Ophoff

ANKUM – Ik ben  Erjan Ophoff van Handelsonderneming en Tuincentrum Ankum. Erjan Ophoff is sinds 1 augustus 2019 eigenaar van Handelsonderneming en Tuincentrum Ankum (Vossersteeg 91 in Dalfsen). Hij heeft het bedrijf overgenomen van de familie Zielman (eigenaar Jan Zielman is namelijk op 1 december 2018 overleden).

Erjan heeft vanaf zijn 15e levensjaar gewerkt bij het Dalfser loonbedrijf G. Bekedam; de eerste jaren als loonwerker en daarna als zzp-er. Als zelfstandige heeft hij altijd diverse werkzaamheden verricht in de agrarische sector, maar ook in de bouw en als vrachtwagenchauffeur (in zijn eigen auto). In de nachtelijke uren werkt hij geregeld aan de wegbermen van snelwegen voor snoeiwerkzaamheden.

Hij is opgegroeid op een boerderij aan de Ruitenborghweg, maar woont nu op de locatie van zijn bedrijf aan de Vossersteeg.

Erjan heeft er bewust voor gekozen om het onderdeel tuincentrum aan zijn handelsonderneming toe te voegen. Hij verwacht namelijk dat er in de toekomst meer werk is in de verkoop van tuinproducten, dan in de werkzaamheden voor de agrarische sector. Bovendien vindt hij het heerlijk om mensen te adviseren met betrekking tot de tuinproducten die hij verkoopt; bijv. welke soort bemesting heb ik nodig.

Op de locatie Vossersteeg wordt – tegen scherpe prijzen – een breed assortiment aan grond en grondverbeteraar verkocht.

In de grote loods liggen allerlei soorten zakken potgrond (bijv. aanplantgrond, stekgrond, rozengrond) en compost. Er zijn ook meerdere soorten mestkorrels (zoals van koemest en kippenmest). Boomschors heeft Erjan in de Hollandse en Franse variant.  Ook speelzand, brekerzand en grind is voorradig.

Op het grote terrein liggen buiten hoge bergen champost, gecertificeerde zwarte grond (met schoongrondverklaring), bemeste tuinaarde (naar eigen recept samengesteld) en bestratingszand. Particulieren en bedrijven (hoveniers, kwekerijen) kunnen deze grond en aarde kopen en ophalen met een aanhangwagen. Zeer grote hoeveelheden kunnen – tegen vergoeding – thuis worden afgeleverd.

Aangezien op de locatie Vossersteeg woningen gebouwd gaan worden, is Erjan in Dalfsen of omgeving op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn bedrijf.

Ook voor aardappelen (de nieuwe Bildstar uit de polder komen er aan!), eieren en uien kun je bij Erjan en zijn medewerker Remco dagelijks (behalve op zondag) tussen 09.00 en 18.00 uur terecht. Het telefoonnummer is 06 – 15386109.

Paul Scholten Dalfsen(net)

Foto's 4
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Erjan Ophoff - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Erjan Ophoff - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Erjan Ophoff - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: