Fietstochten weer van start in Nieuwleusen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Fietstochten weer van start in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Na een noodgedwongen stop van de activiteiten van Saam Welzijn komen de activiteiten langzaamaan weer op gang. We zien de start als lichtpuntjes in deze af en toe donkere Corona-tijd. Zo gaan de maandelijkse fietstochten vanuit Nieuwleusen weer van start op woensdag 8 juli.

De tocht start om 13.30 uur vanaf de Olmen aan het Oosterveen 21 in Nieuwleusen.
Voor en tijdens de tocht worden bepaalde voorwaarden en richtlijnen van de Nederlandse Toer- en Fiets Unie (NTFU) in acht genomen.
Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aangezien er 5 begeleiders zijn die ieder met 3 deelnemers de tocht gaan fietsen. De 5 groepen fietsen 20 meter uit elkaar.
De deelnemers van de fietstocht moeten wel gezond zijn, niet hoesten, geen koorts hebben, etc. Voor aanvang van de tocht zal er door een medewerker van Saam Welzijn een gezondheidscheck worden uitgevoerd.
De deskundige en ervaren vrijwilligers hebben een mooie tocht uitgezet, met een lengte van 30 – 35 km. in de omgeving van Nieuwleusen. Halverwege is er een koffie-/theepauze bij de nieuwe Koesafariboerderij bij Erve Dunnewind in Varsen.
Met en gewone- of elektrische fiets kan er worden deelgenomen aan deze mooie tocht. Aan deelname van de activiteit zijn gen kosten verbonden, ieder betaald zijn/haar eigen koffie/thee en gebak.
Aanmelden is wel nodig. Dit kan bij info@saamwelzijn.nl of 0529-793012. Wees op tijd want “Vol is vol”.

Foto 1
Artikel delen: