Brandje Mussenkamp - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Brandje Mussenkamp

DALFSEN – Woensdagmorgen 23 juli tegen half 11 merkten wij een rookkolom op bij de buren aan het begin van de straat. Er bleek een heg in de fik te staan. Gelukkig waren er al buren met een tuinslang in de weer.

Ook was 112 al gebeld en waren 2 medewerkers van de gemeente Dalfsen druk bezig de brand te doven. Een geparkeerd staande auto kon ruim op tijd weggezet worden. Even voor de brand uitbrak, waren de 2 medewerkers bezig geweest om onkruid op de parkeerplaatsen te verwijderen. Alom wordt gewaarschuwd dat de natuur droog is en zo ook de heg grenzend aan die parkeerplaatsen. De brandweer was op tijd ter plekke om de vlamgevatte schutting en heg te doven. Tevens werd het dak van de garage op zeer korte afstand van de schutting zorgvuldig nat gehouden. Toen met de warmtecamera geen brandhaard meer werd waargenomen konden de aanwezige brandweerlieden hun spullen inpakken en vertrekken.
Misschien is het raadzaam om in de zomermaanden het onkruid op een andere manier te bestrijden. Of anders op ruime afstand van begroeiing te blijven. Je zult maar op vakantie zijn en je krijgt een telefoontje van een buurman of een politieagent met de mededeling dat je garage, of erger je huis is afgebrand.

Ingezonden door Jan.

Foto's 2
Brandje Mussenkamp - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: