Laagdrempelige ondersteuning voor ouders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Laagdrempelige ondersteuning voor ouders

DALFSEN – “Als ik had geweten hoe fijn de ondersteuning van een vrijwilliger is, had ik het al veel eerder willen vragen! Met mijn familie overleggen of ik het goed doe, dat durf ik niet zo goed. Maar bij de vrijwilliger is het veilig.

Ik heb nu veel meer vertrouwen in mijn ouderschap, ruimte in mijn hoofd en durf weer naar buiten.”
Quote van een ouder

Home-Start zet al 25 jaar in Nederland enthousiaste en getrainde vrijwilligers in, om vaders en moeders een steuntje in de rug te bieden. Het kan een aantal maanden zijn of maximaal een jaar; de vrijwilliger komt als een maatje geregeld langs bij de ouder. Samen drinken ze een kopje koffie, praten ze over van alles wat op je pad komt als ouder of gaan ze er samen op uit. De vrijwilliger komt niet vertellen wat de ouder wel of niet moet doen, maar vraagt waar de ouder zelf behoefte aan heeft.

‘We spreken steeds op een andere dag of tijd af, wanneer het ons beide uitkomt’ vertelt een van de vrijwilligers. ‘Soms is het leuk om juist langs te komen als de kinderen uit school zijn. Dan kunnen we samen iets ondernemen en kan ik de kinderen ook leren kennen. Maar soms spreken we ook juist af als ze op school zitten, zodat je het ook over de lastige dingen kan hebben die je tegenkomt als vader of moeder.’ Home-Start biedt geen hulpverlening. Dit betekent dat bepaalde doelen niet per se behaald moeten worden en de vrijwilliger houdt geen dossier bij. Het is laagdrempelig, gratis en effectief.

Wil je wat meer weten over Home-Start? Neem contact op met Jonne de Hoop, de coördinator van Dalfsen. Dit kan telefonisch via 06-32452313 of mail naar home-startdalfsen@stdekern.nl. Je kunt ook alvast kijken op www.home-start.nl.

Foto's 2
Laagdrempelige ondersteuning voor ouders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: