Boeren zijn reëel. Boeren zijn eerlijk. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Boeren zijn reëel. Boeren zijn eerlijk.

DALFSEN – Ingezonden en geschreven door Berlinda Reurink uut Dalfsen: Onze ministers zouden eens een maand een boerderij moeten runnen. Onze boeren zouden een maand in de regering moeten. Dan zouden er enorme veranderingen plaats gaan vinden!

Het meest positieve wordt dan wel dat de boeren met hun nuchtere verstand de juiste regels kunnen laten gelden. Boeren zijn reëel. Boeren zijn eerlijk. Boeren zijn rechtvaardig: niet met twee maten meten, maar alles eerlijk verdelen. Boeren gebruiken wel hun verstand. Boeren denken aan het welzijn van mens en dier. Boeren hoeven niet perse een dikke bankrekening maar zijn tevreden met wat ze hebben. Boeren weten wat belangrijk is voor de natuur.

 

En dan trekken we de ministers achter hun bureaus weg om een maand een boerderij te runnen. Er moet gemolken worden. Er moet gemaaid worden. Er moet gevoerd worden. Er moeten rekeningen betaald worden. Er moet gegierd worden. Er moet goed voor de dieren gezorgd worden. Er moet veel lichamelijk werk verricht worden. En ze moeten het allemaal doen zonder hulp…. Zonder dat iemand zegt: ´Het is wel zwaar hé? Maak je geen zorgen, lig er maar niet van wakker, je bent een hardwerkend mens dus je  krijgt alle steun!´.

 

De uitkomst van bovenstaande zal zijn: Een chaos op de boerderijen die door de ministers zijn gerund. Waarschijnlijk hebben ze geen idee hoe ze melk uit een koe krijgen, geen idee hoe ze gras moeten laten groeien, geen idee wanneer er een dierenarts gebeld moet worden, geen idee wanneer een koe ´bollig´ is, geen idee hoe ze een bevalling moeten begeleiden, maar vooral ook geen idee hoe en waarvan ze de rekeningen moeten betalen. (Benieuwd hoe Wakker dier, Partij van de dieren en andere soortgelijke partijen dan zouden reageren).

 

Aan de andere kant: Wat zou het ons, burgers, goed doen als de boeren het land gaan besturen: Geen anderhalve meter samenleving, geen ouderen die eenzaam in een verzorgingshuis wegkwijnen, geen regels die niet na te leven zijn. Geen mondkapjes, immers weet een boer misschien wel het best hoe goed frisse lucht voor een mens is. Geen onzin-maatregelen die niet eens bewezen zijn dat ze helpen. Geen regels waar geen onderbouwing voor is. Geen gesjoemel met cijfers. Geen ME tegen eigen burgers inzetten, boeren zijn niet zo snel bang.

 

Wat zou het bevrijdend zijn voor velen…  Gewoon een regering met nuchter boeren-verstand.

Dus ben je boer/boerin en wil je jouw/jullie verhaal delen met mij? Dan ontvang ik  heel graag een bericht op mijn mailadres.

Foto 1
Artikel delen: