Er gebeurde niet iets ernstigs met de rondvaartboot - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Er gebeurde niet iets ernstigs met de rondvaartboot

DALFSEN – OMMEN – In Dalfsen gaan de wildste verhalen rond dat er ernstige problemen zijn geweest met de markt- rondvaart boot die elke donderdag van Ommen naar Dalfsen vaart en weer terug.

Er gingen verhalen rond dat de boot zich in de stuw had opgehangen aan touwen en dat de touwen doorgesneden moesten worden. Het verhaal klonk nog erger toen iemand anders vertelde dat er bijna rolstoelers over boord  werden geslagen en dat in Dalfsen een boel mensen van boord werden gehaald. Het volgende verhaal was dat de boot tegen een sluisdeur was gevaren.

Dalfsennet is even gaan informeren bij Rederij Peters in Ommen, de eigenaar van deze rondvaartboot. Claudia Peters schrok er wel een beetje van dat dit soort verhalen de ronde doen. Ze wil het heel graag uitleggen aan Dalfsennet wat er precies is gebeurt, om gelijk de onware verhalen de kop in te drukken.

Ze zegt: Wat een bijzondere verhalen die niet kloppen. In reactie op het feit dat de sluis te snel werd geschut (de schuif gaat normaal eerst half open, donderdag ging het net iets te snel). Touw zat iets op spanning, daarop de sluismeester de ander kant verder opengezet om water in te laten. Hierbij kwam zoveel kracht in één keer op het voortouw dat deze knapte. Hierdoor raakte de kont van het schip de sluis, met gelukkig alleen blikschade.

Het klopt dat we twee elektrische rolstoelers aan boord hadden. Omdat deze kinderen erg ziek zijn, was het een te grote belasting voor ze om een retour te maken. Ze zijn al beperkt in hun uitjes, dus hebben we een uitzondering gemaakt, zodat ze een enkele reis konden maken. Omdat ze niet uit konden stappen op de huidige aanlegsteiger (de kade is niet rolstoeltoegankelijk), moesten eerst de overige passagiers van boord. Wij zijn daarna door de blauwe bogen gevaren en bij de haven aangelegd. Met onze eigen loopplank konden de twee elektrische rolstoelen van boord.

Zo konden we bijdrage aan een leuke dag voor twee kinderen die rolstoelgebonden zijn, aldus Claudia Peters.

Conclusie van een kenner:
Men heeft met vieren van de touwen niet goed ingespeeld op het dalen van de waterstand tijdens het afschutten.

Artikel delen: