Informatieavonden  Studiekringen voor 50+ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Informatieavonden Studiekringen voor 50+

DALFSEN – LEMELERVELD –  Bibliotheek organiseert informatieavonden over Studiekringen voor 50+. Wil je als 50-plusser geestelijk actief blijven door kennis en inzichten te delen en uit te wisselen? En nieuwe mensen ontmoeten? Dan is een studiekring misschien iets voor jou.

Om daar achter te komen organiseert de bibliotheek twee informatiebijeenkomsten op 7 oktober in Dalfsen en op 13 oktober in Lemelerveld. Gratis toegang.

Omschrijving
Een studiekring is een vaste groep van tien tot vijftien mensen die één keer in de twee weken bij elkaar komt om zich te verdiepen in interessante thema’s. De bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een onderwerp gepresenteerd en er is ruimte voor het delen van inzichten. Het onderwerp wordt door één van de leden van de studiekring voorbereid en gepresenteerd. De keuze van het onderwerp is vrij. Vaak heeft het onderwerp betrekking op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring.

Voor wie?
Een studiekring is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig is naar kennis over en inzichten in maatschappelijke en persoonlijke thema’s, mensen die samen nieuwe onderwerpen willen ontdekken, het leuk vinden zich daarin te verdiepen en met elkaar kennis en meningen willen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en actief en betrokken te blijven.

Waar?
De bijeenkomsten vinden 1x in de 14 dagen plaats in de bibliotheek en duren 2 uur. De startbijeenkomst, het dagdeel en de tijd worden in overleg met de groep vastgesteld. De kosten bedragen € 65 per jaar inclusief koffie en/of thee en het lidmaatschap van de bibliotheek.

Meer informatie over de informatiebijeenkomsten
Belangstelling? Kom naar de informatiebijeenkomst op 7 oktober in Trefkoele+ van 10.00 uur tot 11.00 uur of op 13 oktober om 19.30 uur in de Mozaïek, Kroonplein 58, Lemelerveld.
Aanmelden is gewenst maar niet noodzakelijk. Je kunt je aanmelden voor de informatiebijeenkomst via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekdalfsen.nl/activiteiten, voor vragen kun je bellen of mailen met Meindert de Jong, tel: 06 53801375, mail: jong.div@gmail.com

Meer informatie over studiekringen is te vinden op www.studiekringen50plus.nl

Artikel delen: