Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 39 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 39

DALFSEN – Dat de ballen niet altijd rollen zoals ze het wel zouden willen ondervond het eerste team maandagavond in haar thuiswedstrijd tegen USV/De Brouwerij uit Nieuwleusen. In de openingspartij trof Evert Hulleman een goed op stoot zijnde Emiel Vonder die 60 caramboles moet maken.

In de 10e beurt stond het al 38 tegen 14 in het voordeel van Vonder. In de daarop volgende 10 beurten zag het beeld er anders uit. Nu was de stand 48 tegen 46 maar nu in het voordeel van Hulleman. Toch was het Vonder die met een serie van 9 in de 24e beurt zijn 60 te maken caramboles op het scorebord had staan. In zijn nabeurt miste Hulleman en bleef steken op 51 van de 70 die hij moest maken. Zijn moyenne was 2.125 en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. In de tweede partij was Evert Jan Holsappel te sterk voor Marinus Mijnheer.

Halverwege was de stand nog aardig gelijk. 23 voor Mijnheer en 22 voor Holsappel, maar het was Holsappel die een betere eindfase had. Nadat hij een mooie serie van 9 liet aantekenen in de 15e beurt kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar. Hij won in 29 beurten met een moyenne van 1.896. Mijnheer kwam 20 van de 60 die hij moest maken tekort. Zijn gemiddelde was 1.379 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Dan de derde partij. Die ging tussen de vorige week in prima vorm verkerende Wim Flierman en Bert Brouwer. Nu was het Brouwer die goed op stoot was. In 17 beurten had hij zijn 55 te maken caramboles al bij elkaar terwijl Flierman genoegen moest nemen met 24 van de 55 die hij moest maken. Zijn moyenne was 1.500 en hij kreeg slechts 4 wedstrijdpunten. Uitslag 23 -30 voor De Brouwerij 2

 

Het tweede team speelde uit tegen De Kolonie 3 in Wilhelminaoord. In de openingspartij viel er weinig eer te behalen voor Rein Smit in zijn partij tegen Harry Veldhuizen. Beiden waren niet goed op stoot en Smit kreeg nagenoeg geen aanspeelmogelijkheden. In deze niet al te beste partij was het Veldhuizen die na 38 beurten zijn 60 te maken caramboles op het scorebord had staan. Smit bleef hangen op 40 van de 55 caramboles die hij moest maken en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.052. Tweede man Ruurd Feitsma had de pech dat zijn tegenstander Jan Pals in een prima vorm verkeerde. Want Pals had maar 15 beurten nodig om zijn 53 te maken caramboles op het scorebord te laten prijken. Hij speelde met een fraai gemiddelde van 3.533 en maakte een hoogste serie van 12.

 

Feitsma speelde goed op zijn eigen moyenne. Hij maakte 25 caramboles in 15 beurten maar dat waren er wel 22 te weinig. Ondanks een mooie serie van 10. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten. Albert Holsappel zorgde toch nog voor 12 wedstrijdpunten. In een prima partij wist hij te winnen van Piet van Roon. Holsappel had maar 16 beurten nodig voor de 43 caramboles die hij moest maken en dat komt neer op een gemiddelde van 2.687 en hij maakte een hoogste serie van 8. Van Roon speelde zeker niet slecht maar moest toch genoegen nemen met de 24 caramboles die hij maakte. Dat waren er 15 te weinig en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Uitslag: 30 – 24 voor De Kolonie 3.

 

Ook het derde team speelde woensdagavond een uitwedstrijd tegen Ens 1. Erik Analbers opende tegen Arend Batterink die 49 caramboles moest maken tegenover de 39 van Analbers. Lang ging deze partij gelijk op. Beiden bleven zicht op de winst houden, maar in de einsfase was het toch Batterink die met een serie van 6 afsloot. In de nabeurt maakte Analbers nog wel 3 caramboles maar hij kwam 4 tekort voor een gelijkspel. Toch goed voor 8 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.521 en hij maakte een hoogste serie van 9. In de tweede partij maakten Gerard Verhaar en zijn tegenstander Jacob Buijsman er een spannende partij van.

 

Verhaar moet 35 caramboles maken en Buijsman 45. In de 20e beurt was de stand nog 30 voor Verhaar en 38 voor Buijsman. Maar in de daarop volgende beurten was het spel van Buijsman net iets sterker. In de 24e beurt had hij zijn 45 te maken caramboles bij elkaar. Verhaar miste maar twee caramboles. Zijn gemiddelde was 1.375 en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Jan Lindeboom had geen enkele moeite met zijn tegenstander Karel van der Klooster. Beiden moeten 35 caramboles maken. Per beurt geen enkele hoge serie, maar na 32 beurten was het Lindeboom die zijn 35 te maken caramboles bij elkaar had. Zijn gemiddelde was 1.093. Van der Klooster had zijn dag niet. Hij kwam niet verder dan 11 van de 35 caramboles die hij moest maken en daarvoor kreeg hij niet meer dan 3 wedstrijdpunten. Uitslag: 27 – 29 voor De Trefkoele 3.

 

HHH

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: