Heel klein kalfje geboren - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Heel klein kalfje geboren

LAAG ZUTHEM – Als wij op onze kleinzoon van 2 jaar passen ga ik nog weleens met hem achterop de fiets een rondje rondom Laag Zuthem fietsen. Zo nu en dan stoppen we even, soms langs de weg als er bijvoorbeeld maïs geoogst word, hij vindt alles wat met de boerderij, tractoren, shovels, kranen enz. prachtig.

En dat is natuurlijk beter voor hem als uren voor de tv zitten, het mooiste is dat wat hij onderweg ziet wordt thuis met zijn trekkertjes en wagentjes nagespeeld.

Regelmatig rijden wij met de fiets ergens bij één van onze buurtagrariërs het erf op en de loopstal binnen er is altijd wel iets te beleven op het platteland, Opa maakt even een praatje en de kleinzoon bekijkt er van alles.

Vandaag reed ik het erf op bij één van onze dorpsgenoten en ik werd direct toegeroepen: “ Wim kom es ém kiekken met oe kleinzeunne wie heb noe toch wat moois, net wat veur hum”.

Wat blijkt er is een heel klein kalfje geboren, onze kleinzoon is ongeveer 95 cm lang , het kalf zal zo’n 45 à 50 cm hoog zijn zie foto.

Bij navraag blijkt de koe gewoon op tijd gekalfd te hebben, het kalf is nu een paar dagen oud en oogt gezond en ziet er gewoon normaal uit net als ieder ander kalf alleen heel erg klein, een mooi moment om er  even een leuke foto van te maken, en volgens mij wordt het goed verzorgd mooi schoon stro en geen last van soortgenoten die een beetje groter zijn.

Wim Jansen

Artikel delen: