Online voorlichting Voortgezet Onderwijs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Online voorlichting Voortgezet Onderwijs

ZWOLLE – Gymnasium Celeanum in Zwolle geeft online VO-voorlichting voor ouders en leerlingen van groep 8. Groep 8 leerlingen staan voor een belangrijke keus dit schooljaar: het kiezen van een nieuwe school voor na de basisschool.

Daarvoor is een bezoek aan de school het fijnste, om de sfeer te proeven, lessen te volgen en kennismaken met de docenten en de leerlingen. Helaas is dat vanwege Covid-19 nu niet mogelijk. Daarom start het Gymnasium Celeanum in Zwolle donderdag 5 november online voorlichting aan leerlingen en ouders van groep 8.

Kennismaken met het Celeanum
Ouders en leerlingen kunnen donderdag 5 november op twee momenten meedoen: ’s middags om 16.00 uur en ’s avonds om 19.30 uur. Deze dag krijgen leerlingen en ouders de school te zien: even een kijkje in de schoolkantine (het ‘atrium’, genoemd naar de binnenruimte van een Romeinse villa), de mediatheek (een fijne plek in de school waar je rustig kunt zitten en boeken kunt lenen) en het belangrijkste: kennismaken met leerlingen en docenten van het Celeanum door middel van proeflessen en vragen stellen.

Zorg op het Celeanum
Voor ouders die vooral geïnteresseerd zijn in hoe de zorg voor de leerlingen op het Gymnasium Celeanum is geregeld, is donderdag 5 november een parallelsessie georganiseerd.

Jong Celeanum
Het Gymnasium Celeanum is gestart met Jong Celeanum: een tussenjaar voor leerlingen vanaf ca. 10 jaar die vanwege hun (hoog)begaafdheid de basisschool sneller dan gebruikelijk hebben doorlopen. Dinsdagavond 10 november is er voorlichting over Jong Celeanum.

Chatten met leerlingen van het Celeanum
Vanaf maandag 2 november kunnen leerlingen elke maandagmiddag met leerlingen van het Celeanum chatten. Vanaf 15.30 tot 16.30 uur zitten deze leerlingen klaar!

Meer informatie
Eind november verstuurt het Celeanum een informatiepakket naar geïnteresseerden met onder andere een speciaal Celeanum-groep 8-magazine. Wie dit pakket wil ontvangen kan een bericht sturen naar aanmelden@celeanum.nl.

Via socials worden leuke activiteiten gedeeld. Zo is een aantal leerlingen bezig met het maken van een speciale Celeanum-game. Het Celeanum vind je op Instagram, Facebook en -in minder mate- op Twitter. Nu alvast een korte indruk? Bekijk het filmpje: https://youtu.be/ry9mOhjeyO0

Aanmelden
Aanmelden voor de voorlichting kan via de website van het Celeanum, op de speciale ‘Doe je mee’ pagina voor groep 8 op www.celeanum.nl

Artikel delen: