De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour!

DALFSEN – Vanochtend is de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt aan de drie winnaars in de gemeente Dalfsen. Statenlid Jan Westert had de eer de winnaars te verrassen!

De provincie Overijssel deelt elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Dit jaar heeft de provincie de samenwerking gezocht met verschillende vrijwilligerspunten om zoveel mogelijk mensen in het zonnetje te zetten en om vrijwilligers te laten weten dat hun inzet gezien en zeer gewaardeerd wordt.

Het Vrijwilligerspunt Dalfsen heeft begin oktober een verkiezing uitgeschreven voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020. Iedereen kon een vrijwilliger of een vrijwilligersorganisatie hiervoor aanmelden, met een korte motivatie. Een onafhankelijke jury heeft uiteindelijk drie winnaars geselecteerd die vandaag de prijs kregen uitgereikt.

Statenlid Jan Westert en vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig van Saam welzijn overvielen vanmorgen eerst Anouk Zwakenberg in Lemelerveld. In de motivatie bij de aanmelding stond o.a. het volgende:
Anouk stapt overal in en pakt alles aan om andere mensen te helpen of te vermaken. Ze is vrijwilliger bij het Rode Kruis, voorzitster bij volleybalvereniging de Bevers en heeft in het verleden verschillende vrijwilligersfuncties vervuld.
Als klap op de vuurpijl organiseerde ze (samen met twee andere dames) in de coronatijd een online dorpsquiz voor het hele dorp Lemelerveld op Koningsnacht. Hier hebben bijna 400 teams aan mee gedaan en het was een enorm succes! Met de opbrengst hiervan maakten ze een ” Riem onder het hart pakketje” voor oudere mensen in Lemelerveld die eenzaam of alleen stonden in deze tijd.

Daarna ging de tour naar Dalfsen. Hier werd Bart Lip verrast die de prijs samen met zijn vrouw Petra in ontvangst nam. De motivatie om Bart te laten winnen was als volgt:
Bart is vrijwilliger bij diverse organisaties, zoals o.a.:
– penningmeester ASC Gym & Dance Dalfsen
– penningmeester Activiteitencommissie Basisschool De Spiegel Dalfsen
– Lutherse Kerk Zwolle
– verkeersouder Basisschool De Spiegel Dalfsen
– hockeyclub Dalfsen
Altijd bereid een ander te helpen, laat iedereen in zijn waarde en altijd bescheiden.

Tot slot ging het tweetal naar Nieuwleusen waar Gerrie van Lenthe, net bezig met haar vrijwilligerswerk, blij werd gemaakt met de prijs. Over haar kreeg de jury de volgende motivatie:
Gerrie is coördinator van de Voedselbank in Nieuwleusen en is wekelijks heel veel uren druk met dit werk. Dankzij haar is er een uitgiftepunt in Nieuwleusen gekomen zodat mensen niet wekelijks naar Zwolle hoeven om hun boodschappen te halen. Laatst was ze op vakantie en werden haar taken verdeeld onder de andere vrijwilligers. Dat heeft onze ogen nog eens extra geopend waar ze zich wekelijks met veel liefde en passie voor inzet. Als leek heb je werkelijk geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Gerrie verdiend echt een hele dikke pluim!

De dikke pluim bestond voor alle drie uit een prachtig boeket bloemen, een oorkonde en een waardebon. Wij feliciteren de winnaars met hun prijs en wensen hen veel plezier bij het verzilveren van hun waardebon.

Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle andere vrijwilligers in onze gemeente die heel veel goed werk doen. We hadden het liefst iedereen een bloemetje willen geven als dank voor hun inzet en hun creatieve inbreng, juist in deze moeilijke tijden. We hopen weer een grote vrijwilligerswaardering te kunnen organiseren zodra de coronacrisis voorbij is.

Foto's 5
De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 on tour! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: