Bericht speciaal voor jongeren - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Bericht speciaal voor jongeren

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – LEMELERVELD – Onderwerp: gezamenlijk filmpje als oproep aan jongeren. Oproep aan jongeren: praat met iemand als je niet goed in je vel zit “Blijf praten met iemand over hoe het gaat, of het nu met je ouders, docent of een vriend is of via een hulpverlener. Juist in deze lastige coronaperiode!”.

Jongerenwerkers uit de gemeente Dalfsen, maar ook de GGD IJsselland, Praktijkondersteuners van de huisarts (POH GGZ), maatschappelijk werk De Kern en de jeugdagenten uit de gemeente Dalfsen doen gezamenlijk deze oproep aan jongeren. De maatregelen rondom het coronavirus hebben veel invloed op de huidige levensstijl van jongeren en landelijk horen we diverse berichten over jongeren die last krijgen van mentale problemen. Deze oproep is ook te bekijken via een filmpje op YouTube.

 

Andrea Tap, praktijkondersteuner van de huisarts in Nieuwleusen, vertelt over de aanleiding van het initiatief gezamenlijk een oproep te doen: “We horen landelijk veel signalen over mentale problemen onder jongeren: vereenzaming, jongeren die sombere gevoelens hebben, zich extreem vervelen of hun verhaal niet meer kwijt kunnen. Dit is een zorgelijk signaal. We hebben zelf geen harde cijfers hoe het gesteld is met de jongeren in onze gemeente, maar we kunnen ons voorstellen dat zij dat ook zo ervaren. Daarom willen we graag gezamenlijk een oproep doen: het is niet gek als je je even minder voelt. Maar praat er vooral over met iemand. Voel geen drempel om contact met ons op te nemen, doe het! Soms is het gewoon fijn even ‘van je af te praten”.

Gezamenlijk initiatief
Of je nu in gesprek met iemand van de GGD, maatschappelijk werk of de POH GGZ. Afhankelijk van de hulpvraag kom je altijd terecht bij de juiste persoon. Op Via deze link  staan de diverse partners op een rij met daarbij kort vermeld waarom je bij die persoon/organisatie terecht zou kunnen. Gestimuleerd wordt om gewoon contact op te nemen, ook al twijfel je nog heel erg om te doen.

 

Maar dit geldt ook voor ouderen, ga eens de straat op, mondkapje mee, dan spreek je vast wel mensen of bekenden (op gepaste afstand) en als je dan na zo’n wandeling of fietsrondje thuis komt, voel je je al weer een heel ander mens. Sluit je zelf niet op. Red.

Artikel delen: