Online bijeenkomst BestuurdersCentraal - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Online bijeenkomst BestuurdersCentraal

DALFSEN – Op zoek naar meer en jongere bestuursleden? Meld u vandaag nog aan voor de online bijeenkomst op 8 april! Je herkent het misschien wel, bestuursleden vinden is soms best moeilijk. En jongere bestuursleden vinden is al helemaal niet makkelijk. Hoogste tijd om de koppen bij elkaar te steken en er serieus werk van te maken.

Wat kun je doen om bestuursleden te vinden en in je bestuur ook verjonging aan te brengen? Hoe werk je toekomstgericht aan een meer divers bestuur waarmee je ook kunt werken aan een meer gemixte groep vrijwilligers en nieuwe groepen deelnemers en leden? Laten we samen werken aan antwoorden en praktische werkwijzen!

We willen graag met jou op pad om met andere bestuursleden het doen van bestuurswerk in Overijssel eenvoudiger, meer succesvol en vooral nóg leuker te maken. BestuurdersCentraal Dalfsen nodigt je uit voor een online bijeenkomst op 8 april, van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur. Wellicht het begin van iets moois?

Programma
Op het programma staan:
● Gerwin ten Brinke, bestuurslid bij Muziekvereniging Excelsior, over het betrekken van jeugdleden bij het bestuur en activiteiten binnen de vereniging.
● Annemarie Evers, voorzitter van het Afrika Festival Hertme over het daadwerkelijk vinden van jonge(re) bestuursleden en het (gewenste) effect op organisatie en publiek, ondanks corona!
● Twee experts over het betrekken van leden en jongeren: Bart Demmers, adviseur jongerenparticipatie en projectleider Impacter en Berend Rubingh, auteur van Back to Basics, de kracht van verenigen.
● Toelichting over een (mogelijk) vervolg in (de buurt van) jouw gemeente.

Aanmelden
Je kunt je vandaag nog hier aanmelden
https://www.vrijwilligerswerk.nl/mijnplatform/bcentraaloverijsselbesloten/aanmelden8aprilbcoverijssel/default.aspx

Kom vooral met een collega-bestuurslid, zodat je ervaringen mee terugneemt! Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden. Je ontvangt een link voor Microsoft Teams voor de online bijeenkomst.

Over BestuurdersCentraal
Zes vrijwilligerscentrales in Overijssel willen in de samenleving aanwezige kennis, kunde en ervaring delen in een sterk en zichtbaar (lokaal/regionaal) netwerk van bestuurders, initiatiefnemers, bedrijfsleven en eventueel onderwijs. Tegelijkertijd vragen de vrijwilligerscentrales mee te denken over of bij te dragen aan een goed ondersteuningsaanbod voor besturen. Op deze manier krijgen we allemaal meer plezier in en resultaat van ons vrijwilligerswerk.

Foto's 2
Online bijeenkomst BestuurdersCentraal - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: